Teodosie manipulează și instigă la ură: credința vindecă orice virus și te face nemuritor

Biserica rămâne închisă: habotnicii nu mai pot linge icoane, moaște și nici strecura o bancnotă popei

Teodosie insultă, instigă la ură și manipulează. Printr-un mesaj manifest, ÎPS Teodosie susține faptul că sărbătoarea Crăciunului vindecă trupul, sufletul și asigură și viața de apoi.

Începe în forță și pare că-i pasă de cei bolnavi, de medici sau de faptul că anul 2020 poate fi înfrumusețat (câtuși de puțin) prin sărbătorirea Crăciunului.

Cel născut în Betleem este vântul cel preacurat, care suflă oxigen ceresc în plămânii vlăguiţi de suferinţă ai celor din spitale, oferindu-ne doctoria nemuririi, Mâna cea puternică, care ne smulge din întunericul morţii şi ne aduce înapoi la starea de nemuritori, oferind chiar puterea medicilor de a stărui în osteneala vindecării”, afirmă arhiepiscopul Tomisului.

O afirmație lesne iertătoare dacă am îmbina spiritualitatea cu medicina, fără să ne răzbunăm pe nici una dintre ele.

Ce nu este nici pe departe iertător este spiritual manipulator îmbrăcat în cuvinte blajine: puterea lui Isus poate vindeca orice virus și poate alunga teama de pandemie. Psihologie de carton.

Genocidul mântuirii

Ce nu știe ÎPS Teodosie: creștinismul este răspândit în lume, mai exact, avem de-a face cu 2,3 miliarde de creştini. Cu toate acestea, procentul celor care sunt ortodocși este infim. Mai mult de jumătate dintre ei sunt catolici sau fideli ai bisericilor orientale unite cu Roma.

De asemenea, Biserica Romano-Catolică constituie astăzi cea mai numeroasă confesiune aflată sub o conducere unică. Peste 1,3 miliarde  de catolici de pe tot globul recunosc autoritatea supremă a pontifului de la Roma.

Ce facem cu catolicii? În mântuim sau nu îi lăsăm pradă virusului pentru că nu acceptă ritul ortodox?

Marea schismă. Ce-i deosebește pe catolici şi ortodocşi

Tot creștini sunt și luteranii, calvinii, protestanții sau evangheliștii. Ce facem cu ei? Și cum rămâne cu budiștii sau musulmanii?

Ce nu înțelege ÎPS Teodosie: dacă Isus ar vindeca doar ortodocșii de coronavirus, pe planetă ar rămâne vreo 200 de milioane de oameni sănătoși, din aproximativ 7.8 miliarde câți suntem în prezent. Genocid?

Se simte prigonit, batjocorit și hărțuit. De ce? De norme și restricții. De faptul că ortodoxia nu a mai putut linge icoane, moaște și mâini de popă.

Arhiepiscopul Tomisului insistă pe faptul că respectiva prigonire a luat „diferite forme, mai subtile şi mai perfide”.

Teodosie: ”Fiarele răutăţii muşcă mereu din Trupul Bisericii”

Biserica lui Hristos îşi are cetăţenia în ceruri, iar domiciliul ei este în raiul iubirii lui Dumnezeu. Aici pe pământ suntem străini şi călători. Mereu oamenii lui Dumnezeu au suferit mânia şi furia ucigaşă a celor răi. Astăzi prigonirea Bisericii a luat diferite forme, mai subtile şi mai perfide. Sub pretextul izbăvirii de boală, Bisericile sunt închise, creştinii sunt intimidaţi, batjocoriţi, hărţuiţi. Creştinii nu mai sunt daţi la fiarele sălbatice, însă fiarele răutăţii muşcă mereu din Trupul Bisericii prin propagandă, răutate, acuze mincinoase, calomnie şi ură„, susţine arhiepiscopul Tomisului.

Probabil bisericile ar fi trebuit lăsate deschise în pandemie. Cu condiția ca unii capi să fie închiși și să răspundă în fața legii pentru ce debitează, pentru cât manipulează și pentru toată instigarea la ură.

O biserică goală, o biserică ce poate înțelege legea, o biserică fără adepți spălați pe creier, fără bani cerșiți și fără afaceri politice dosite atent – este doar un lăcaș de cult. Un loc care-și merită numele.

Psiholog neîntrecut, preotul este exemplul uman cu cele mai puţine iluzii, incapabil – prin meserie – să acorde semenilor săi un credit cât de mic; de aici aerul lui complice, şiretenia, blândeţea prefăcută şi cinismul profund. Sunt cuvintele lui Emil Cioran, care, interesant, dar îl poate descrie pe Teodosie fără să-l cunoască.

2020 se întoarce la 1900. Și mai în urmă.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentConstanța începe vaccinarea pe data de 27 decembrie
Articolul următorMesajul de Crăciun al Primarului Sectorului 5: ”Ultimul sector va deveni primul”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time