Operatorul de salubrizare Brai-Cata ce avea contract cu Primăria Sectoruluii 1 pentru „colectarea, transportul și depozitarea unei cantități maxime de 100 de tone de deșeuri dispersate pe spațiul verde, domeniul public administrat de achizitor” și-a încetat obligațiile față de administrația locală, ca urmare a ridicării stării de alertă din acest sector. Potrivit managerului general al companiei, pe perioada contractului au fost colectate și predate stației de sortare peste 21 de tone de deșeuri.
Conform contractului încheiat între Primăria Sectorului 1 și operatorul de salubrizare Brai-Cata, la data de 23 iulie, acesta se putea prelungi „cu cel mult 30 de zile sau până la epuizarea în integralitate a cantității achiziționate”, însă reprezentanții Brai Catanu au dorit acest lucru considerând că Sectorul 1 a depășit practic „așa-numita criză a deșeurilor”.
Potrivit datelor oferite de Brai-Cata, cea mai mare cantitate de deșeuri adunate într-o zi a fost de 3,32 tone, în timp ce 80 de kg a fost cea mai mică, spre finalul perioadei. „Semn că situația din teren este mult mai bună față de momentul începerii contractului. Am considerat că în aceste condiții nu se mai justifică susținerea acestei activități cu echipe, utilaje și consumuri deloc de neglijat. La un calcul simplu, având în vedere cantitatea de deșeuri predată și prețul prevăzut în contract, avem de încasat de la ADP Sector 1 circa 13.285 de lei, fără TVA”, a conchis Bogdan Constantinescu.
Contractul prevedea ca Brai-Cata „să efectueze, pe durata contractului, colectarea, transportul și depozitarea unei cantități maxime de 100 de tone de deșeuri dispersate pe spațiul verde, domeniul public administrat de achizitor (n.r. Primăria Sectorului 1), pentru un tarif de prestație de 629 lei/tonă fără TVA corespunzător unei valori totale a contractului de 62.900 lei fără TVA, la care se adaugă TVA în valoare de 11.951 lei. Valoarea totală a contractului fiind de 74.851 lei cu TVA.”
În prezent, compania Brai-Cata asigură servicii de salubrizare în municipiul Brăila, municipiul Brașov, municipiul Călărași, municipiul București si localități din județele Hunedoara, Vâlcea și Giurgiu, deservind aproape 1.000.000 de persoane fizice și juridice.