Kremlin: Operațiunea militară va continua până la demilitarizarea Ucrainei și eliminarea „naziștilor”

Cetățenii ruși susțin ofensiva militară din Ucraina

Kremlinul a anunțat joi că operațiunea militară împotriva Ucrainei va dura atâta timp cât este necesar. Obiectivul Moscovei este de a impune un „statut neutru” Ucrainei. Dar și de a elimina „naziștii” care, în opinia purtătorului de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, se află în această țară.

Dmitri Peskov a declarat că cetățenii ruși susțin ofensiva militară din Ucraina. El nu a dorit să răspundă la întrebarea dacă Moscova îl consideră pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ca fiind unul dintre „naziștii” pe care Rusia își propune să îi elimine.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, nimeni nu vorbeşte de ocuparea Ucrainei, fiind „inacceptabil” folosirea acestui termen legat de operaţiunea militară prin care Moscova își dorește să impună demilitarizarea Ucrainei.

El a declarat că este imposibil ca Rusia să fie închisă în spatele unei cortine de fier, în ciuda ameninţărilor occidentale.

„Desigur că am putea avea probleme cu un anumit număr de ţări. Dar cu acele state aveam deja probleme şi înainte”, a precizat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin.

Dmitri Peskov a adăugat că Moscova „a prevăzut” că piețele din Rusia vor fi afectate în urma unei „reacţii emoţionale” după ofensiva împotriva Ucrainei, dar a dat asigurări că este o perioadă „trecătoare”.

„Pentru că această perioadă emoţională să fie cât mai scurtă posibil, au fost luate toate măsurile necesare”, a declarat Peskov.

Decizia de a ataca Ucraina a fost „dictată de preocuparea pentru viitorul” Rusiei. Rusia solicită de mai multe săptămâni occidentalilor să promită că Ucraina nu va intra niciodată în NATO, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Dmitri Peskov a asigurat că Moscova este pregătită să discute cu liderii ucraineni despre cererile ei, dacă ei sunt la rândul lor „pregătiţi să discute despre ele”.

Rusia vrea demilitarizarea totală a Ucrainei, a declarat preşedintele Dumei de Stat

Moscova urmăreşte demilitarizarea completă a Ucrainei, a declarat joi preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, după ce Rusia a declanşat în zorii zilei o ofensivă împotriva acestei ţări.

Viaceslav Volodin, un aliat al preşedintelui Vladimir Putin, susţine într-o postare pe Telegram că demilitarizarea Ucrainei este singura modalitate de a evita războiul în Europa.

El le-a cerut ucrainenilor să depună armele şi să nu participe la niciun fel de mobilizare.

NATO va spori prezența militară în Europa de Est, după ce Rusia a atacat Ucraina

Articolul precedentMai mulți profesori din Ucraina au solicitat să fie cazați la Galați
Articolul următorMomente de groază în Ucraina: „Ne-am dat seama că va începe războiul după ce băncile au sistat plata cu cardul. Ne rugăm să scăpăm!”. Mărturii ale românilor din Ucraina