Mai mulți profesori din Ucraina au solicitat să fie cazați la Galați

Ei doresc să vină împreună cu familiile lor

Mai mulți profesori din Ismail, Ucraina, au solicitat să fie cazați la Galați, împreună cu familiile lor. Ei au făcut acest demers către conducerea Universității Dunărea de Jos din Galați, a anunțat prorectorul Alexandru Nechifor. Potrivit prorectorului Alexandru Nechifor, Universitatea Dunărea de Jos din Galați a fost contactată de mai multe cadre didactice din Ismail, care au transmis că doresc să fie cazate la Galați împreună cu familiile lor. Este vorba de profesori cu care instituția gălățeană colaborează.

Prorectorul Universității Dunărea de Jos din Galați, Alexandru Nechifor, a discutat, joi, cu o parte din cei 85 de studenți ucraineni care sunt cazați în căminele studențești de la Galați. Reprezentanții instituției de învățământ le-au oferit tinerilor suport fizic, dar și consiliere psihologică.

Studenții ucraineni se tem pentru siguranța familiilor lor

Majoritatea studenților ucraineni înscriși la Universitatea Dunărea de Jos din Galați se află în căminele gălățene. Ei au venit după ce în urmă cu o săptămână instituția de învățământ superior a anunțat reluarea cursurilor în format fizic și renunțarea la cele în format online, desfășurate astfel, în ultimii doi ani, a declarat, Maria Marian, președinta Clubului Studenților Basarabeni și Bucovineni „Ștefan cel Sfânt”, din cadrul Ligii Studenților din Galați.

Maria Marian a mai precizat că nu au reușit să ajungă la Galați, alți zeci de tineri aflați în an pregătitor sau studenți în anul I la Universitatea de stat gălățeană. Studenții ucraineni care învață la Galați sunt îngrijorați de situația din Ucraina. Ei se tem pentru siguranța familiilor lor, care trăiesc acolo, a mai adăugat Maria Marian, președinta Clubului Studenților Basarabeni și Bucovineni „Ștefan cel Sfânt”, din cadrul Ligii Studenților din Galați.

Primarul oraşului Galaţi a declarat, în cursul zilei de astăzi, 24 februarie, că oraşul este pregătit să primească persoane refugiate, venite din Ucraina.

Afirmaţiile vin în contextul în care atacul Rusiei duce la valuri uriașe de refugiați.

“Suntem alături de vecinii şi prietenii noştri ucraineni, care învaţă şi lucrează la Galaţi, alături de întregul popor ucrainean, în aceste vremuri tulburi. Suntem gata să întindem o mână de ajutor celor care fug acum din casa şi din ţara lor şi avem speranţa că acest conflict nemeritat se va sfârşi cât mai curând”, a scris pe Facebook primarul Ionuţ Pucheanu.

Galaţiul este pregătit să primească refugiați din Ucraina

Articolul precedentPrețul aurului a atins o valoare istorică, din cauza războiului din Ucraina
Articolul următorKremlin: Operațiunea militară va continua până la demilitarizarea Ucrainei și eliminarea „naziștilor”