Sursa foto: Viaţa Liberă
Sursa foto: Viaţa Liberă

Primarul oraşului Galaţi a declarat, în cursul zilei de astăzi, 24 februarie, că oraşul este pregătit să primească persoane refugiate, venite din Ucraina.

Afirmaţiile vin în contextul în care atacul Rusiei duce la valuri uriașe de refugiați.

În urmă cu câteva ore, mii de refugiați din Cernăuți au trecut frontiera la Siret, în România: “Plecăm unde vedem cu ochii”

Conflictul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei s-ar putea traduce printr-o nouă criză a refugiaţilor, cu până la 5 milioane de persoane suplimentare deplasate, a avertizat, miercuri, ambasadoarea americană la ONU, Linda Thomas-Greenfield, în faţa Adunării Generale a ONU, relatează AFP.

Ionuț Pucheanu, primarul Galațiului, a precizat că municipiul este pregătit să primească eventualii refugiaţi ucraineni

Suntem alături de vecinii şi prietenii noştri ucraineni, care învaţă şi lucrează la Galaţi, alături de întregul popor ucrainean, în aceste vremuri tulburi. Suntem gata să întindem o mână de ajutor celor care fug acum din casa şi din ţara lor şi avem speranţa că acest conflict nemeritat se va sfârşi cât mai curând”, a scris pe Facebook primarul Ionuţ Pucheanu.

Autorităţile gălăţene sunt pregătite să amenajeze tabere mobile pe stadioanele Primăriei Galaţi şi ale Universităţii Dunărea de Jos

Potrivit declaraţiilor oferite, eventualii refugiaţi din Ucraina ar putea fi cazaţi, în municipiul Galaţi, atât în blocurile primăriei sau unităţi sportive, folosite, în 2020 – 2021, drept spaţii de carantină pentru persoanele cu COVID, cât şi în mai multe săli de sport şcolare, transmite Agerpres.

Cât priveşte adăposturile antiaeriene din municipiul Galaţi, toate cele 154 de spaţii, din care 145 publice şi 9 private, sunt funcţionale, arată cotidianul Viaţa Liberă.

Articolul precedentRomânia se pregătește să primească refugiați. Zeci de ucraineni au ajuns în Sighetu Marmației
Articolul următorTAROM a suspendat zborurile către și dinspre Chișinău
Jurnalist full-time / Pesimist part-time