Sursa foto: Adevarul

Zeci de cetățeni din Ucraina au părăsit țara din cauza invaziei rusești și s-au îndreptat, pe jos, spre punctul de trecere a frontierei din Sighetu Marmației.

Autoritățile române au anunțat că în următoarele zile urmează să ajungă în țara noastră mii de cetățeni ucraineni, iar oficialii de la București au precizat că România este pregătită să primească 500.000 de refugiați.

Potrivit Digi24, cei care au ajuns la frontiera din Sighetu Marmației sunt turiști din toată Europa, pe care atacurile militare rusești i-au găsit în Bukovel, Ucraina.

Populația din Ucraina fuge din calea războiului. Serviciul Vamal al Ucrainei au anunțat că soldații ruși au intrat oficial în regiunea Kiev

Acești au declarat că zborurile au fost anulate după ce Ucraina a declarat stare de război. Mai mult, zeci de familii de ucraineni au venit și cu mașinile la rudele de la Sighetu Marmației și au anunțat că vor rămâne pe un termen limitat din cauza conflictului armat ce are loc în Ucraina.

Autoritățile române au pregătit mai multe tabere de refugiați și se așteaptă ca în următoarele zile, România să primească mii de ucraineni ce fug din calea războiului.

Reamintim că joi dimineață, în județul Suceava au ajuns sute de persoane care au fugit din Ucraina. Prefectul județului a anunțat că numărul nu reprezintă o creștere semnificativă, dar se așteaptă ca acesta să crească de la o zi la alta.

„Avem un comitet județean de urgență în cursul dimineții. Primele date de la Poliția de Frontieră arată o creștere de câteva sute de persoane, dar multe dintre ele au și cetățenie română, fie rude ori prieteni sau chiar locuințe proprii în Suceava”, a declarat prefectul Moldovan.

De asemenea, acesta a mai amintit că la nivel de minister există un plan pentru astfel de situații, afirmând că sistemul medical județean e integrat în acest plan.

„Avem inclusiv asistență de nivel psihologic, dar și translatori, plus asistență de ordin religios, avem 4 preoți militari și 2 civili de limba ucraineană”, a mai spus prefectul județului Suceava.

Citește și: Sute de cetățeni ucraineni au intrat în județul Suceava

Articolul precedentAngajații administrațiilor bazinale, nevoiţi să devină gunoierii apelor
Articolul următorGalaţiul este pregătit să primească refugiați din Ucraina
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.