Sursa foto: România Liberă

TAROM a anunțat că a suspendat zborurile către și dinspre Chișinău, după ce Republica Moldova a decis închiderea spațiului aerian până pe data de 4 martie, fiind afectați 1.036 de pasageri de această decizie.

Persoanele care au achiziționat biletele de călătorie spre și dinspre Chișinău sunt rugate să ia legătura cu TAROM Call Center pentru a cere despăgubiri.

De asemenea, zboruri au fost anulate și pe aeroporturile din mai multe orașe din sudul Rusiei, situate în apropierea Ucrainei.

Trupele militare rusești au ajuns în Kiev

Agenția rusă a aviației Rosaviastsia a anunțat că zborurile au fost anulate la Rostov-pe-Don, Krasnodar, Soci, Anapa, Gelendjik, Elista, Stavropol, Bolgorod, Briansk, Orel, Kursk şi Voronej.

Totodată, zborurile au fost anulate și la Simferopol, capitala Peninsulei Crimeea, anexată de Rusia în 2014. Aceste restricții vor rămâne în vigoare până pe 2 martie.

Reamintim că președintele Republici Moldova, Maia Sandu a solicitat tuturor cetățenilor moldoveni care se află în Ucraina să se întoarcă acasă. Aceasta a anunțat că toate frontierele au rămas deschise și funcționează cu echipe suplimentare.

„Vom avea grijă de acești oameni. La punctele de trecere a frontierei cu Ucraina se atestă o creștere a fluxului de trafic. Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijinul nostru. În acest moment suntem pregătiți să acomodăm câteva zeci de mii de oameni”, a mai spus preşedintele.

Joi, 24 februarie, președintele rus a decis invadarea Ucrainei, iar imediat după anunțul său, mai multe explozii au început să se audă în mai multe orașe-cheie din Ucraina.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat că Rusia „folosește forța pentru a încerca să rescrie istoria”, precizând că pacea din Europa a fost zdruncinată.”

„Am convocat un summit virtual al liderilor NATO mâine. Acesta e noul normal pentru securitatea noastră: pacea nu poate fi luată drept garantată. O competiție strategică e în creștere”, a spus șefulAlianței Nord-Atlantice.

Consilierul președintelui Zelenski a anunțat că Ucraina este lovită de un al doilea val de atacuri cu rachetă, afirmând că armata rusă a reușit să intre în Kiev. Orașul Ciuhuiiv, din regiunea Harkov, a fost puternic afectat de bombardamentele rusești, zeci de persoane fiind nevoite să își abandoneze casa.

România se pregătește să primească refugiați. Zeci de ucraineni au ajuns în Sighetu Marmației

Articolul precedentGalaţiul este pregătit să primească refugiați din Ucraina
Articolul următorNATO va spori prezența militară în Europa de Est, după ce Rusia a atacat Ucraina
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.