Foto: Universul.net

După ce USR a transmis că ministrul PNL Lucian Bode ar trebui să demisioneze având în vedere modul în care Ministerul Afacerilor Interne a acționat la protestul de marți, și un deputat din „curtea” PNL lasă să se înțeleagă că acțiunea forțelor de ordine vizavi de manifestanți ar trebui să se lase cu demisii.

Deputatul Alexandru Muraru, consilier onorific al premierului și reprezentant special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, a vorbit ieri pe marginea acestui subiect, subliniind că au fost probleme în modul în care s-a intervenit și că cineva ar trebui să răspundă.

Potrivit declarațiilor lui Muraru, preluate de Știri pe Surse, acesta nu a nominalizat neapărat o persoană, însă este clar că cel care a coordonat toată acțiunea de intervenție a fost nimeni altul decât Lucian Bode. De altfel, chiar ministrul a punctat la acel moment că a fost în permanentă legătură cu forțele de ordine, cărora le-a dat indicații clare.

Eu nu am văzut nicio demisie, până la această oră, eu ştiu că atunci când o instituţie greşeşte, eu ştiu că opinia publică aşteaptă sancţiuni, aşteaptă demisii.

Nu am văzut nici măcar o investigaţie de proporţie, lansată pentru a vedea cine au fost responsabilii care au permis şi care a fost strategia Jandarmeriei care a dat greş, pentru că, în definitiv, orice strategie a făcut Jandarmeria, a dat greş, este o concluzie care nu are nevoie de o argumentaţie ştiinţifică. (…)

Pot să înţeleg că Jandarmeria nu a vrut să tensioneze situaţia şi să recurgă la violenţă dar în acelaşi timp pot să mă întreb de ce avem Jandarmerie dacă ei stau în faţa Parlamentului şi le permit manifestanţilor să intre în curtea Parlamentului şi să se apropie de clădire”, a spus Alexandru Muraru, potrivit sursei citate.

În ceea ce îl privește, Muraru deja a anunțat că a sesizat oficial Parchetul General şi Poliţia în urma folosirii de simboluri naziste în timpul protestelor din faţa Parlamentului.

Potrivit deputatului, „fotografia cu zvastica desenată pe steagul Uniunii Europene de către un protestatar AUR reprezintă la Parlament un semnal de instigare la violenţă şi ură, care a prejudiciat grav imaginea României în cele mai cunoscute publicaţii din lume” și că „a fost un act coordonat, planificat și asumat cu bună știință de liderii partidului AUR, ca și restul de acte de vandalism petrecute în fața Parlamentului României. Este inadmisibil ca o acțiune în afara legii să rămână nepedepsită”.

Articolul precedentCîmpeanu nu vrea prelungirea vacanței de iarnă
Articolul următorTanczos Barna trimite controlul la Administrația Fondului de Mediu, nemulțumit de gestionarea programului Casa verde