Muraru a făcut sesizare la Parchetul General și Poliție în cazul protestului AUR

„Simbolul nazist folosit de unii manifestanţi în cadrul protestului din faţa Parlamentului României, la care au luat parte şi demnitari ai grupului parlamentar AUR, reprezintă o infracţiune flagrantă care trebuie imediat investigată şi sancţionată ferm”

Deputatul Alexandru Muraru, consilier onorific al premierului și reprezentant special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, a anunţat, miercuri, că a sesizat oficial Parchetul General şi Poliţia în urma folosirii de simboluri naziste în timpul protestelor din faţa Parlamentului, transmite News.ro.

Acesta consideră că este inacceptabil pentru statul român să tolereze astfel de comportamente, și totodată, insultător pentru memoria celor care au suferit în lagărele de concentrare.

„Simbolul nazist folosit de unii manifestanţi în cadrul protestului din faţa Parlamentului României, la care au luat parte şi demnitari ai grupului parlamentar AUR, reprezintă o infracţiune flagrantă care trebuie imediat investigată şi sancţionată ferm. Este inacceptabil pentru statul român să tolereze aşa ceva şi este, deopotrivă, insultător pentru memoria suferinţelor celor care şi-au pierdut viaţa în lagărele de concentrare ale Germaniei naziste şi puţinilor urmaşi ai acestora”, a transmis Alexandru Muraru, într-un comunicat oficial, citat de News.ro.

Potrivit deputatului, „fotografia cu zvastica desenată pe steagul Uniunii Europene de către un protestatar AUR reprezintă la Parlament un semnal de instigare la violenţă şi ură, care a prejudiciat grav imaginea României în cele mai cunoscute publicaţii din lume”.

Totodată, Muraru susține, într-o opinie publicată de pe digi24.ro, că acesta nu este un caz izolat. „A fost un act coordonat, planificat și asumat cu bună știință de liderii partidului AUR, ca și restul de acte de vandalism petrecute în fața Parlamentului României.  Este inadmisibil ca o acțiune în afara legii să rămână nepedepsită. AUR a coordonat o agresiune care a creat o undă de șoc în toate capitalele lumii care au văzut imaginile cu această gașcă asediind intrarea în Parlament și pe cele cu colaboratorul lui Simion care trasează zvastica pe un steag al UE, o acțiune împotriva tuturor valorilor democratice moderne pe care România s-a angajat să le apere”, a precizat deputatul.

De asemenea, acesta a reamintit faptul că încă de la intrarea AUR în Parlament a atras atenția în prvivința „potențialului” pe care îl are, subliniind „că democrația românească a făcut doi pași înapoi și că acest partid trebuie scos în afara legii pentru promovarea mesajelor de natură xenofobă, rasistă, extremistă, antisemită. Pentru instigare continuă la violență și încălcarea legii, pentru degradarea ireversibilă a stării sociale și a instituțiilor”.

Mai mult, că AUR a ajuns „cel mai mare declanșator de ură și violență, de imagine negativă la adresa României”, fiind în același timp, „un partid terorist care torpilează instituțiile, încalcă legea, folosește propaganda și manipularea pentru a destabiliza climatul social și trece la un alt nivel cu fiecare ocazie”. Un motiv în plus pentru scoaterea AUR în afara legii, acțiune pe care Muraru o consideră „un act de protecție a siguranței naționale” și subliniind, totodată, că modificarea legii de funcționare a partidelor politice este o „urgență absolută”.

Târziu (AUR), cu amenințări în Parlament, dar și cu plângere la Poliție

Articolul precedentIohannis: „Decembrie 1989 reprezintă reperul generațiilor noastre”
Articolul următorMinistrul Mediului legalizează armele pentru vânătoarea animalelor strict protejate