Foto: Agent Green
Foto: Agent Green

Ministrul Mediului dorește legalizarea armelor de vânătoare care au fost interzise timp de 20 de ani.

Armele sunt derivate din pistolul-mitralieră Kalasnikov.

MMAP supune dezbaterii publice proiectul de ordin pentru modificarea Ordinul ministrului apelor și pădurilor nr. 395 / 2018 pentru stabilirea caracteristicilor armelor de foc, a calibrelor acestora și a categoriilor de muniție care se pot folosi la vânătoare în România, împreună cu Referatul de aprobare nr. DMRC/ Nr.159480 / 04.10.2021.

Din nou, Tanczos Barna favorizează pe față vânătoarea de trofee prin atitudinea pe care o afișează și prin inițiativele legislative disperate pe care le promovează

Teroare de Crăciun. Ministrul Mediului a publicat acum de sărbători un proiect de ordin prin care legalizează arme de vânătoare interzise de 20 de ani și care ar urma să fie utilizate pentru uciderea animalelor strict protejate. Ministrul dorește literalmente să execute lup, râs, castor, vidra, pisica salbatică, cocoș de munte”, precizează reprezentanții Agent Green, pe contul de Facebook.

Proiectul de ordin: la data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului agriculturii, alimentației și pădurilor nr. 305/2002 cu privire la interzicerea folosirii la vânătoare a armelor semiautomate de tip AKM şi SKS, calibrul 7,62 x 39 mm, derivate din pistolul-mitralieră Kalasnikov, fabricate de societăţile comerciale „Sadu” – S.A. şi „Cugir” – S.A, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 584 din 7 august 2002.

Agent Green: ”Ministrul ar trebui să își bage ordinul de unde l-a scos”

Conform Agent Green, există două posibilități pentru stoparea proiectului de ordin:

1. Să îi scrii cel puțin un email ministrului să își bage ordinul de unde l-a scos: virgil.pitu@mmediu.ro si petitii@mmediu.ro;

2. Să semnezi petiția pentru demiterea lui Tanczos Barna.

Petiția pentru demiterea ministrului Mediului, Tanczos Barna poate fi semnată aici

Petiția este inițiată de Declic și precizează că ministrul Mediului a coalizat cu vânătorii de trofee și cu mafia lemnului.

Mai mult, acesta blochează inițiative legislative benefice naturii, precum și finanțări cheie pentru rezolvarea unor probleme de mediu.

Singurele victorii pentru natură sunt cele în instanțele de judecată

De asemenea, sub conducerea lui Tanczos Barna, ministerul Mediului a mințit consecvent Comisia Europeană în privința infringmenturilor pe păduri, ceea ce va costa România bani grei.

Din păcate, nu din banii ministrului, ci ai românilor.

Articolul precedentMuraru a făcut sesizare la Parchetul General și Poliție în cazul protestului AUR
Articolul următorPNL susține orice proiect al certificatului Covid care duce la creşterea ratei de vaccinare
Jurnalist full-time / Pesimist part-time