Primarul Cristian Popescu Piedone se bate „pentru interesele oamenilor”

Edilul Sectorului 5 a revenit cu solicitarea pentru întoarcerea spațiilor verzi și a peste 300 de străzi în administrarea CL Sector 5

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a revenit cu o solicitare, publică de data aceasta, la adresa edilului general cu privie la acele spații și străzi, care deși fizic sunt în Sectorul 5, „pe hârtie” ele se află încă la PMB și CGMB. Solicitarea lui Piedone vine în contextul în care, în mai multe rânduri, administrația pe care o conduce a fost cea criticată de cetățenii din acest sector, cetățenii plătitori de taxe și impozite, „care vor să li se întoarcă”, și cum se poate realiza acest lucru decât printr-o administrare eficientă, o curățenie exemplară, cu spații cu adevărat verzi, nu pline de uscături.  

„Domnilor consilieri generali, lăsați politica. Dați spațiile și votați-le să treacă în administrarea Sectorului 5. Sunt lucruri extraordinar de simple, indiferent de conflictele politice. Oameni buni, nu ne batem pe interese de partid, ne batem pentru interesele oamenilor. Avem 360 de străzi, pe care dvs (n.r. administrația generală) nu le faceți, iar eu nu le pot face că sunt la dvs”, a spus Cristian Popescu Piedone.

Acesta a precizat că va face un „grafic de începere a reabilitărilor”, subliniind totodată că vrea să știe de ce ia „castane” de la oamenii care sunt forțați să umble pe străzile respective cu cizme de cauciuc, că după 40 de ani încă nu au apă și canalizare, deși trăiesc într-o capitală europeană, în secolul 21.  

Piedone în „lanul de porumb” de pe bulevard

„Consiliul Local al Sectorului 5 a elaborat hotărârea (n.r. încă de la începutul anului) prin care cere Consiliului General darea, înapoi, în atribuții a spațiilor verzi de pe aria teritorială, precum și a străzilor”, a mai spus Cristian Popescu Piedone. De asemenea, acesta i-a transmis edilului general să „dea înapoi cetățenilor ce este de dat”.

În filmarea postată pe pagina sa de socializare, edilul Sectorului 5 a ținut să prezinte „situația din teren”, a unor zone din sector, dar care sunt în administrația generală. „Un stâlp ruginit, de o sută de ani. Aici, în mijlocul bulevardului. Delegații oficiale la Palatul Cotroceni. Ce să vadă? Să vadă un oraș nepăstorit. Degeaba aveam această oază de verdeață, dacă este lăsată de izbeliște”, a mai spus Piedone, vădit nemulțumit de cum arată zona. Mai mult, acesta a ținut să sublinieze că dacă nu va reuși să aducă aceste spații verzi în administrația sa, va pune panouri de avertizare pe care va scrie mare „Administrat de Consiliul General. Nu este al Primăriei Sectorului 5”.

De asemenea, Cristian Popescu Piedone a afirmat că se află în situația ingrată de a nu le putea spune cetățenilor din sectorul pe care îl administrează de ce nu poate să le întoarcă acei bani, din taxe și impozite sau să le răspundă de ce nu le face. „În schimb sunt acuzat, zilnic, că nu fac. Domnilor politicieni trecători, domnilor consilieri generali, domnule primar general, nu la Sectorul 5. Sunt sectoare care au mari probleme. Ascultați-le oful primarilor. Nu vă luați după culoarea primarilor, ci după cea a oamenilor, căci și pe dvs, domnule primar, și locuitorii din Sectorul 5 v-au votat, chiar și cei din Sectoarele 1 și 6, în totalitate v-au votat. Sunteți direct responsabil de tot ce se întâmplă în București”, a mai spus Piedone, subliniind că primarii de sectoare sunt doar administratori, la mila PMB și CGMB.

Primarul Cristian Popescu Piedone vrea să îmbunătățească aspectul Sectorului 5

Articolul precedentCiolacu, discuție telefonică cu premierul desemnat
Articolul următorKelemen Hunor, după negocierile de la Palatul Victoria