Gabriela Firea: „România, țara în care doar morții sunt vinovați”

Senatorul PSD le-a solicitat miniștrilor Bode și Drulă „strategia pentru creșterea siguranței în trafic”

Senatorul PSD Gabriela Firea a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că a făcut o solicitare către ministrul de Interne, Lucian Bode, respectiv ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, cu privire la „strategia și măsurile pe care le-au luat sau au de gând să șe ia pentru creșterea siguranței în trafic și reducerea numărului de accidente”, însă doar Bode i-a răspuns.

„Țara noastră a înregistrat anul trecut 85 decese din accidente de circulație la 1 milion de locuitori, cea mai ridicată rată a mortalității din UE, valoare dublă față de media europeană. (…) Transparența totală USR-PLUS a fost doar o manipulare, aruncată în campanie, așa că ministrul Drulă a ignorat solicitarea”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Totodată, fostul edil a precizat că mnistrul de Interne a răspuns, ca obligație legală a miniștrilor de a furniza Parlamentului orice informații solicită. „Din păcate, nimic concret, nici măcar o măsură, chiar și una prezentată simplu, cu un responsabil și un termen de aplicare.

Un răspuns cu pasaje copiate din legislație, limbă de lemn și angajamente demagogice: „reducerea numărului de accidente și a consecințelor acestora (n.n pierderea unei vieți este o tragedie, dar este așa de simplu să o depersonalizezi numind-o consecință) este o prioritate”, a mai scris Firea.

Firea: „Când veți finaliza această Strategie? Și când o veți aplica?”

Potrivit senatorului, într-unul dintre paragrafele răspunsului primit din partea Ministerului de Interne este sintetizat „interesul și implicarea instituțiilor responsabile  pentru protejarea vieții cetățenilor care circulă pe drumurile României: Astfel, în luna mai 2021, Ministerul de Interne anunță senin că participă, împreună cu alte instituții, la elaborarea unei noi Strategii de Siguranță Rutieră 2021-2030 (!!!) dar așteaptă întâi finalizarea cadrului de referință al Uniunii Europene pentru siguranța rutieră”, mai scrie Gabriela Firea, care a adăugat că deși suntem aproape de luna august nu se știe când va fi finalizată această strategie, întrebându-se retoric „Când veți finaliza această Strategie? Și când o veți aplica?”

În timp ce răspunsul de la MAI nu aduce prea multe lămuriri, iar cel de la Ministerul Transporturilor încă se lasă așteptat, drumurile din România sunt martore a numeroase accidente, dar și incidente care arată modul haotic în care se circulă.

„Avem chiar și o modă nouă, încălcarea flagrantă oricăror reguli de circulație dar și de bun simt, cum s-a întâmplat săptămâna trecută, când nu unul, ci zeci de autovehicule au circulat pe contrasens și pe banda de urgență pe Autostrada Soarelui”, a concluzionat Gabriela Firea.

De altfel, pe A2 săptămâna trecută a avut loc un carambol, în care au fost implicate peste 50 de autoturisme, iar astăzi, pe aceeași autostradă, patru autoturisme au fost implicate într-un accident rutier.

Video. Mașini pe contrasens pe Autostrada Soarelui

Articolul precedentPeste 14 milioane de euro pentru reparația drumurilor din Ploiești
Articolul următorGhinea: „Vreau să se termine coșmarul asta, că nu mai putem”