Ghinea: „Vreau să se termine coșmarul asta, că nu mai putem”

Congresul PNL este principala sursă de tensiune din coaliția de guvernare

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea a afirmat, la Digi 24, faptul că alegerile interne din PNL pun o mare presiune pe coaliția de guvernare. Totodată a precizat că își dorește „să se termine coșmarul acesta cu congresul PNL”, care afectează activitatea guvernului.

„Să se termine odată coșmarul acesta cu congresul PNL, afectează mult activitatea guvernului, am fi putut face mai mult. Când nu știi cu cine să vorbești, ba e unul, ba e altul, vorbești cu unul, apoi e altul suspicios, e greu de gestionat. Este principala sursă de tensiune din coaliție. Este clar că foarte multe lucruri se amână ca decizie pentru după congres și abia aștept să se termine. Și noi avem la USR-PLUS congres și alegerea președintelui și nu e atât de gravă situația. Ați auzit de tensiuni pe subiectul asta la noi?”, a declarat Cristian Ghinea la Digi 24.

Ghinea: „Suntem două partide de dreapta, liberale, care concurăm pe o parte de public”

Ghinea este încă deranjat de remarca făcută de europarlamentarul Rareș Bogdan, cu privire la prezența ministrului Ghinea în Cabinetul Cîțu, în locul lui Marcel Boloș. În opinia liberalului, Ghinea este principalul responsabil pentru întârzierea aprobării Planului Național de Redresare și Reziliență, deci și a virării banilor.

„Dacă cineva din PNL își imaginează că există un scenariu în care ei să iasă bine în 2024 și USR să iasă cu gumă în cap și distruși electorali, este o prostie. Suntem două partide de dreapta, liberale, care concurăm pe o parte de public dar nu total, ei sunt mult mai focusați electoral pe sate și orașele mici, este o prostie să fim de acum și până în 2024 pe o logică electorală”, a mai spus ministrul Ghinea.

Cât privește o posibilă ieșire a USR PLUS de la guvernare, Ghinea a precizat că este nevoie de o analiză detaliată, care va avea loc în Comitetul Politic de luna viitoare. „Nu vom lua o decizie în niciun caz pe 28 august, va fi o primă discuție, o primă analiză. Dacă ar fi după mine, dar nu sunt nici președintele partidului, sunt principalul autor, alături de Oana Țoiu, al programului de guvernare și am participat din partea USR PLUS la toată negocierea aceasta, la tot angrenajul. Eu sunt OK cu ce am livrat până acum din aceste angajamente, în sensul în care le-am pus sămânța – fie că sunt acte normative pe proces, fie că sunt prinse la finanțare”, a precizat ministrul.

Rareș Bogdan: „Dacă Marcel Boloş era ministrul Fondurilor Europene”, în august aveam banii din PNRR

Articolul precedentGabriela Firea: „România, țara în care doar morții sunt vinovați”
Articolul următorOficial. În Sectorul 1 a fost declarată starea de alertă