foto : De Limburger

Jurnaliștii de la BBC au relatat acest caz, însă, nu se poate spune că „este prima victorie” pentru un deces cauzat de un vaccin anti-Covid, din simplul motiv că nu există un raport al deceselor înregistrate din cauza administrării acestui ser. Prin urmare, cazul cântărețului Zion, decedat la numai 38 de ani, după ce s-a vaccinat împotriva coronavirusului cu doza produsă de AstraZeneca, rămâne primul cunoscut „deces oficial din cauza vaccinului anti- Covid”, recunoscut de instanță, pentru care guvernul din Marea Britanie a plătit suma de 120 mii de lire sterline.

Potrivit sursei citate, din motivarea instanței reiese că „statul se face vinovat” de această moarte, întrucât a forțat populația să se imunizeze. În mod surprinzător, compania AstraZeneca nu a fost obligată să plătească niciun prejudiciu, deși aceasta avea responsabilitatea să garanteze că NU provoacă decesul.

Logodnica lui Zion vrea să continue procesul și spune că le va cere despăgubiri și celor de la AstraZeneca.

S-a aflat valoarea unei despăgubiri acordată pentru un deces produs de vaccinul anti – Covid AstraZeneca: 120 mii de lire sterline, decizia unei instanțe din Marea Britanie

Decizia instanței din Marea Britanie s-a bazat pe o lege din 1979, în care sunt incluse și daunele provocate de vaccinuri. Decesul lui Zion a fost recunoscut în documente. „Totul a început cu o migrenă, dar de fapt, cheagurile de sânge au ajuns la creier”, a explicat logodnica sa, pentru presa internațională.

În timp ce în alte state se acordă despăgubiri ăentru decesele provocate de vaccinuri, în România, în mod oficial, „nu există o legătură directă între moartea unui pacient și administrarea unui vaccin”.

Ziarul de Investigații a relatat pe larg cazul fostului jurnalist Ionel Iloae, care a ajuns în cârje după ce s-a vaccinat împotriva Covid. Nu avea nicio afecțiune, însă, după ambele doze de vaccin Pfizer, diagnosticul a venit ca un trăsnet: necroză bilaterală de cap femural și infarct la piciorul stâng.

Aventura” unui om care prezintă efecte adverse ale vaccinului anti Covid: „CAS m-a luat drept fraier”.

Ionel Iloae a fost nevoit să se folosească de DEX, de legi, pentru ca putea deconta în baza asigurării PRIVATE, ceea ce statul român nu oferă în baza cotizațiilor la sistemul de sănătate public: oxigenoterapia.

Pe site-ul Casei Naționale de Asigurări se menționează doar criteriile pentru acordarea echipamentelor medicale necesare oxigenoterapiei: Acestea se acordă celor care suferă de BPOC, apnee și alte afecțiuni respiratorii, dar nu și pentru tratament post-Covid. De altfel, Agenția Națională a Medicamentului a inclus oxigenoterapia la „terapie”, nu la tratament/

Ca asigurat de sănătate, ca om care dă cu cardul în casa de asigurări din care fură politicienii, mi-am imaginat că pot deconta măcar investigațiile. Sigur că am fost luat de prost”, a explicat jurnalistul ieșean. La scurt timp după ce acest caz a apărut în presă, ASIROM l-a informat că îi va achita această formă de recuperare.

Un avocat spune care sunt legile în baza cărora putem cere despăgubiri pentru daunele provocate de vaccinuri

Avocatul Gheorghe Piperea a explicat că românii au, de fapt, cadru legal, pentru a cere despăgubiri, dacă sunt victimele unei erori medicale, fie chiar și din cauza administrării unui vaccin insuficent testat.

„În România, în baza Legii nr.240/2004 privind răspunderea pentru pagubele cauzate de produse cu defecte, pot fi obținute despăgubiri nelimitate pentru daunele cauzate de medicamente și vaccinuri, precum și pentru efecte adverse, de la producători, importatori, clinici și spitale; la acest mecanism de răspundere se adaugă malpraxisul medical, reglementat de Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății; trebuie doar un pic de curaj și intenția de a înfăptui justiția, adică reclamanți, pentru a pune la treabă aceste instrumente și a dezlănțui iadul asupra celor care au făcit continente de profituri din frica și suferința oamenilor”, transmis pe Facebook, avocatul Piperea.

În ceea ce privește vaccinul anti- Covid produs de AstraZeneca, mai multe țări au decis să renunțe la administrarea acestuia din cauza trombozelor pe care le provoacă.

Citește și: Câți oameni au murit cu adevărat din cauza virusului Covid? Legătura dintre raportarea deceselor și puterea de a spune „ NU ȘTIM”

Articolul precedentAvertisment îngrijorător: Războiul din Ucraina poate conduce la apariția unei crize sanitare de proporții 
Articolul următorAu fost retrase toate autobuzele electrice din Brașov
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”