Sursa foto: RATB

Regia Autonomă de Transport Brașov (RATB) a decis retragerea temporară a celor 60 de mijloace de transport în comun produse de compania SOR, din Cehia, după ce un autobuz a luat foc la Brașov, în timp ce era pe traseu, informează Adevărul.

Reprezentanții companiei RATB au anunțat că decizia nu va afecta semnificativ circulația mijloacelor de transport în comun în Brașov. În urma incidentului, RATB a demarat o cercetare tehnică pentru a afla cauzele producerii incidentului.

„Până la finalizarea verificărilor toate autobuzele electrice SOR vor rămâne în garajele RATBV. Oprirea din circulaţie a celor 60 de autobuze electrice va produce unele dereglări ale programului de circulaţie, societatea noastră depunând toate eforturile pentru ca în zilele următoare să realizeze cât mai fidel planul de circulaţie afişat în staţii”, au precizat reprezentanții RATB.

Autobuz electric, în flăcări. RATB a retras de urgență restul de autovehicule produse de firma SOR din Cehia

Vineri, 24 iunie, este preconizată absența câte unei mașini pe mai multe linii, reprezentanții RATB precizând că programul de circulație din zilele de sâmbătă și duminică nu va fi afectat.

Reamintim că unul dintre autobuzele electrica produse de compania SOR a luat foc joi, 23 iunie, în jurul orei 13:30. Incidentul a fost imediat anunțat de către călători, după ce aceștia au observat că în interiorul autobuzului s-a simțit miros de fum.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov, incendiul s-a produs la motor, iar toți cei 29 de călători care se aflau în mijlocul de transport în comun s-au autoevacuat.

Citește și articolul:Autobuzele electrice din Brașov au făcut într-un an 2 milioane de kilometri

Articolul precedentS-a aflat valoarea unei despăgubiri acordată pentru un deces produs de vaccinul anti- Covid AstraZeneca: 120 mii de lire sterline, decizia unei instanțe din Marea Britanie
Articolul următorAvocatul Piperea: „Compensarea de 50 de bani e, de fapt, de 25 de bani, căci restul vor fi “compensați” de benzinari când oi fi eu popă”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.