Sursa: Facebook

Cunoscutul avocat Gheorghe Piperea intervine cu propriile sale soluții în problema reducerii costului la carburant, după ce Guvernul României a anunțat ieri o măsură care aparent ar veni în ajutorul cetățenilor.

Discuțiile au avut loc aseară la Antena 3, când avocatul a explicat ce ar face dacă ar fi premier „pentru o zi”, luând ca exemple ce s-a întâmplat în alte țări.

Astfel, Piperea a punctat asupra a trei măsuri care ar aduce în realitate o schimbare „la pompă”, în condițiile în care, în opinia sa, „compensarea de 50 de bani (…) e, de fapt, de 25 de bani, căci restul de 25 de bani vor fi “compensați” de benzinari când oi fi eu popă”.

Ieri, președintele Klaus Iohannis a punctat, în stilul său caracteristic, că „până la urmă și 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu îi dai”, însă Gheorghe Piperea avertizează că această compensare nu face absolut nimic din punctul de vedere al creșterii prețurilor, până când nu devine operațională.

Probabil că ne trezim prin 15 iulie când prețul va fi deja 10 lei, după care probabil că o să apară cine știe ce probleme – cine primește această compensare, dacă primim toți și așa mai departe – și ne trezim prin septembrie că se ajunge la 12 lei și după aceea, 25 de bani din 12 lei nu mai înseamnă nimic. (…)

Dacă aș fi în poziție de decizie, eu aș lua 3 măsuri, nu pentru că le inventez eu, ci pentru că le văd peste tot în lume. Unu, aș reduce acciza probabil la jumătate. Să știți că domnul Joe Biden a luat decizia astăzi să suspende pe timp de 3 luni de zile a tuturor taxelor puse pe carburant în Statele Unite.

A doua chestiune, aș plafona exact cum s-a întâmplat în Ungaria pe cel puțin 2 ani de zile.

Și în al treilea rând, aș acorda niște compensații persoanelor care într-adevăr sunt defavorizate. Dar aceste compensații nu pe banii noștri din taxe noi, ci pe un impozit suplimentar, pe care excepţional l-aș pune pe niște venituri excepționale”, a explicat avocatul pentru sursa citată.

Articolul precedentAu fost retrase toate autobuzele electrice din Brașov
Articolul următorS-a scris istorie. Moldova și Ucraina au primit statutul de țări candidate la aderarea UE