Angela Merkel a făcut rapelul cu Moderna, după ce prima oară s-a vaccinat cu AstraZeneca

Schema de vaccinare mixtă e des întâlnită în mai multe țări din Uniunea Europeană, inclusiv în Germania

Foto: zf.ro

Cancelarul german, Angela Merkel, în vâstă acum de 66 ani, a beneficiat, de curând, și de a doua doză de vaccin. Astfel, chiar dacă prima doză i-a fost acesteia făcută cu serul AstraZeneca, la rapel, medicii i-au administrat acesteia vaccinul Moderna.

Angela Merkel, vaccinată complet însă „neregulamentar”

„Da, confirmăm că Angelei Merkel i-a fost recent administrată a doua doză de vaccin bazat pe ARN mesager al companiei americane Moderna”, a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt ai cancelarului german, Angela Merkel.

Un studiu realizat în Marea Britanie arată că, în urma infectării cu tulpina indiană, creierul uman poate suferi sechele

În data de 16 aprilie, Angela Merkel a făcut prima doză de vaccin. Ulterior, medicii par să se fi răzgândit, așadar la rapel i-au administrat acesteia serul produs de Moderna.

De altfel, Moderna este serul preferat de oficialii germani, faptul că Angela Merkel a ales pentru prima doză AstraZeneca reprezentând o curiozitate.

Schema de vaccinare mixtă e des întâlnită în mai multe țări din Uniunea Europeană, inclusiv în Germania. În această țară, preponderente sunt vaccinurile Moderna și Pfizer-BioNTech.

În ceea ce privește situația campaniei de vaccinare din Germania, peste 51% dintre cetățenii germani au fost deja vaccinați cu cel puțin o doză (42.5 milioane de locuitori), iar aproximativ 31% (26 milioane) au primit deja ambele doze de vaccin.

Articolul precedentOperatorii de turism de pe Transfăgărășan se consideră abandonați de autorități
Articolul următorAna Birchall avertizează că eliminarea adresei din cărțile de identitate ar însemna și modificarea codurilor de procedură
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.