Cu trei angajați rămași și trei imobile pe litoral compania turistică își vinde acțiunile să supraviețuiască

Nici nu mai este nevoie de pandemie și restricțiile impuse în turism pentru ca firmele de profil unde statul deține acțiuni să intre in colaps. Lido SA, companie unde statul controlează prin intermediul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri peste 42,8 % din portofoliu, respectiv 5.307.705 acțiuni, a încheiat anul trecut pe profit în condițiile în care a început să vândă din acțiunile deținute la alte firme turistice.

Șefii, mai mulți decât angajații

Deși vai de capul ei, cu doar trei angajați anul trecut plus un director și alți trei administratori, Lido nu duce lipsă de stategii. Și nu oricum, ci planuri după modelul comunist de acum trei decenii. “În urma aprobării de către acționari a strategiei de dezvoltare a societății pe cinci ani (2019-2024), prin hotărârea AGOA din 27.12.2018, conducerea Lido SA a urmărit implementarea acesteia în cursul anului 2019. Primul pas în implementarea Strategiei de dezvoltare a fost făcut prin modificarea Actului Constitutiv al societății în sensul modificării obiectului principal de activitate, astfel încât Codul CAEN 7911 (Activități ale agențiilor turistice- această clasă include: activități ale agențiilor turistice, angajate în primul rând în vânzarea serviciilor de călătorie, excursii, transport și cazare, cu ridicată și amănuntul, către publicul larg și clienților comerciali) a fost modificat în Codul CAEN 6820 (Închirierea și subînchirierea bunurilor proprii sau închiriate). Decizia s-a luat în urma supunerii votului acționarilor societății, aceștia votând în favoare prin Hotărârrea AGA din 11.02.2019”, a raportat compania către piața de capital.

Profit de ochii lumii

“În urma votului acționariatului societății, exprimat în Hotărârea AGOA din 22.04.2019, societatea a vândut un pachet de 1.89% din pachetul de acțiuni deținut la Compania Hotelieră Intercontinental Romania SA, reprezentând un număr de 15.779.979 acțiuni”, a mai comunicat compania. Adică fix una dintre cele mai profitabile participații pe timp de criză, dar nu mai contează. Anul trecut compania a raportat un profit de peste un milion de lei, în condițiile în care în urmă cu doi ani Lido SA a avut o pierdere similară, de puțin peste un milion de lei. Compania mai deține două terenuri, unul în capitală și unul pe litoral, plus Vila Eforie. De asemenea Lido mai deține acțiuni la trei firme din domeniul birourilor și turism.

La vremuri noi… tot noi

“Conducerea societății LIDO SA informează acționarii că în cadrul Adunării Generale Ordinare a

Acționarilor din data de22.06.2020, s-au hotărît următoarele:

1. Revocurea din funcția de membri ai Consiliului de Administralie SC Lido SA a doamnei Ursu

Carmen, a doamnei Oana Petrescu și a domnului Ciungu lon, din calitatea de administratori

provizorii ai societății, membri ai Consiliului de Administrație ai societății, ca urmare a expirării

mandatelor.

2. Numirea în calitate de administratori provizorii neexecutivi a: D-lui Ciungu Ion, de profesie economist, cu domiciliul ––; D-nei Ursu Carmen, de profesie jurist, cu domiciliul –-; D-nei Petrescu Oana, de profesie economist, –.

Pe cale de consecință, Consiliul de Administrație provizoriu al SC LIDO SA este format din următorii administratori neexecutivi: I. Dl Ciungu lon, numit în cadrul AGOA din data de 22.06.2020; II. D-na Ursu Carmen, numită în cadrul AGOA din data de 22.06.2020, III. D-na Petrescu Oana, numită în cadrul AGA din data de 22.06.2020”, a comunicat compania.

Articolul precedentMama Norei Mork are cancer la sân, acesta este motivul pentru care handbalista s-a întors acasă: ”Mulțumesc CSM București”!
Articolul următorTăriceanu crede că încercarea de înlăturare a Avocatului Poporului este un atac la justiție și cere sancționarea vinovaților