ALDE o susține în continuare pe Renate Weber ca fiind cel mai potrivit Avocat al Poporului, în contextul în care PNL a anunțat deja că s-a depus o solicitare pentru revocarea acesteia din funcție. Propusă de ALDE în urmă cu un an și votată de Parlament în plenul reunit, Renate Weber este acuzată că și-a încălcat atribuțiile, dar și legea. Însă acuzațiile sunt irelevante și nefondate, lasă să se înțeleagă Călin Popescu Tăriceanu, care acuză că încercarea de debarcarea a acesteia nu este altceva decât un atac la justiție. Să vină instituțiile europene să verifice, cere liderul ALDE.

Democrație doar cu aprobare de la Palatul Victoria! Pentru că Avocatul Poporului refuză să devină avocatul guvernului Orban i se cere demiterea! Pentru că judecătorii de la Curtea Constituțională refuză să devină slugile de curte ale dlui Orban, aceștia sunt atacați la baionetă! În general tot ce nu e pe placul lui Ludovic trebuie demis și schimbat!

Periculoasă această boală a puterii de care s-a molipsit Ludovic Orban! Cred că i se trage de la nepurtarea măștii în preajma locatarului de la Cotroceni! Periculoasă pentru că lovește în principiile fundamentale ale democrației, în instituții care, îi place sau nu, servesc interesul public și nu unul de partid!

Atacurile repetate la justiție, la parlament, la drepturile și libertățile cetățeanului se constituie în amenințări serioase la democrație și la statul de drept!

Știți că nu sunt adeptul plângerilor la Înalta Curte, pentru că eu cred că ne-am făcut prea mult rău spălându-ne rufele în public, dar această ofensivă la adresa democrației trebuie semnalată tuturor celor care mai au ochi să vadă și urechi să audă!

Cred că se impune sesizarea Parlamentului European și a Comisiei Europene, precum și a Comisiei de la Veneția! Atacurile repetate la justiție, la instituțiile fundamentale ale justiției și democrației parlamentare trebuie sancționate în orice fel cu putință. În plus, este clar că stăpânii acestor cotropitori PNL-iști nu se află în țară, ci în afara ei!”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

Ar mai fi de menționat că Renate Weber a avut activitate politică atât ca membru PNL cât și ALDE. La alegerile pentru Parlamentul European din 2007, 2009 și 2014, actualul Avocat al Poporului a fost aleasă eurodeputat din partea PNL. La alegerile din 2019, înainte de a ajunge Avocat al Poporului, a candidat în PE din partea ALDE, dar nu a mai avut noroc: partidul nu a reușit să treacă pragul electoral necesar accederii în parlament.

Articolul precedentCompania-fantomă LIDO SA, cincinal cu miros de faliment
Articolul următorAlegeri locale cu cântec în Sectorul 2. Cine își dispută „fotoliul” de primar?