Se vede treaba că în ceea ce privește Sectorul 2 al Capitalei, vom avea parte de alegeri cu cântec, întrucât aici există cea mai mare înghesuială politică, înghesuială politică care, în mod excepțional, se împarte între PNL și PSD, cu anumite întretăieri, după cum urmează să aflăm în cele ce urmează.

Aurelian Bădulescu a călcat pe bec

După ce, inițial, numele lui Aurelian Bădulescu a fost asociat cu scandalul în care a fost implicat Nicușor Dan, PSD-ul pare să-și dorească delimitarea de acesta. Și pentru că social democrații au nevoie, totuși, de un candidat puternic, se aude vorba prin urbe cum că atenția lor ar fi îndreptată spre actualul primar al Sectorului 2, Mugur Mihai Toader care, în pofida faptului că nu-și mai dorește încă un mandat, pare forțat să se conformeze. O sugerează chiar Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD.

Încrezător în puterea electorală a actualului primar, Ciolacu amenință cu susținerea unui liberal, caz în care Toader dă bir cu fugiții.

Dan Cristian Popescu are succes la… partide

Ceea ce complică un pic treburile, întrucât Dan Cristian Popescu, liberalul despre care vă povesteam, ar fi pe lista de preferați și-n cadrul propriului partid. Ce-i drept, liberalii par și ei ușor nehotărâți, astfel că pe la ei pe-acasă încă se dă cu zarul între Popescu și… surprize, suprinze: Monica Anisie.

Monica Anisie închide ușa ministerului pe-afară

Da, ați citit bine! Ministrul Educației și Cercetării ar da ministerul pe Primăria Sectorului 2 într-o clipită, caz în care i s-ar oferi această posibilitate.

Rămâne doar de văzut dacă Popescu va candida din partea PNL, PSD sau, după caz, vom asista la un USL nou nouț, de factură locală, această decizie fiind definitorie atât pentru Monica Anisie, cât și pentru actualul primar PSD, Mugurel Mihai Toader.

Dar stați așa, că asta nu e tot! Indiferent de cum or să se așeze lucrurile pentru PSD și PNL, candidații sau, după caz, candidatul, s-ar putea să-l aibă de înfruntat pe Niculai Onțanu, fost primar de 4 mandate, până în 2016.

Articolul precedentTăriceanu crede că încercarea de înlăturare a Avocatului Poporului este un atac la justiție și cere sancționarea vinovaților
Articolul următorLocurile de muncă la stat „au făcut pui”. 1.203 de angajați în plus, față de 2019
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.