Florin Cîțu (captură video)

Florin Cîțu aduce noi critici la adresa guvernului condus de Nicolae Ciucă. Liderul PNL s-a arătat nemulțumit de eficiența măsurilor economice, el precizând că este îngrijorat de situația economică din România.

”PNL a arătat în 2020 și 2021 că poate guverna în condiții grele. Nu văd cum ajungem la o revenire rapidă a economiei cu măsurile de azi. Avem inflație mare, dobânzi mari”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu a continuat să susțină că miniștrii PNL trebuie evaluați, arătând că, deși remanierea este atributul constituțional al premierului, partidul trebuie să facă evaluări.

„Cine opreşte pe cineva să facă evaluare la Guvern? (…) PNL a trimis nişte oameni în Guvern, de la secretari de stat, la miniştri, la premier. Îi susţinem atât timp cât PNL are de câştigat. Eu nu spun că acum este ceva negativ, vă spun că facem evaluări tot timpul, în fiecare zi. Nu s-au întâmplat doar ieri sau doar alaltăieri, se întâmplă în fiecare zi. Eu sunt evaluat, colegii mei sunt evaluaţi, toată lumea este evaluată. Apar şi sondaje. Toată lumea este evaluată. Nu înţeleg de ce trebuie să ne fie frică de evaluări”, a transmis liderul PNL.

El s-a arătat nedumerit de faptul că unii miniștri se tem de faptul că ar urma să fie evaluați.

”Nu sunt foarte mulți miniștri PNL care vorbesc despre programul PNL. Vreau mai multă implicare din partea miniștrilor PNL și a premierului”, a mai spus Florin Cîțu într-o declarație la Parlament. Potrivit lui Florin Cîțu, conducerea PNL e responsabilă pentru modul în care partidul se prezintă la guvernare.

” Noi suntem responsabili și pentru rezultatele la următoarele alegeri. Ca să știi care sunt cei mai buni oameni trebuie să îi evaluezi. Nu știu de unde a pornit asta cu remanierea. Nu am spus niciodată că fac remanieri (…) Remanierea e atributul constituțional al premierului. Toată lumea e evaluată. De ce să ne fie frică de evaluări?”, a spus Florin Cîțu.

Liderul PNL a mai declarat că nu există tensiuni la nivelul PNL.

”Cum să înceapă un război în partid faptul că facem o evaluare? Nu sunt tensiuni, de ce să fie tensiuni? Nu există nici o ruptură cu premierul, are susținerea premierului. Măsurile pe energie, chiar dacă nu sunt foarte liberale, le-am susținut”, a spus Florin Cîțu.

Cîțu: „În PNL nu există nimeni care să se țină de funcții”

Articolul precedentViolențe în Gara de Nord din Timișoara: persoanele agresive provin din Afganistan și Pakistan
Articolul următorDin 1 aprilie, începe programul național ”Curăţăm România”