Sursă foto: Pixabay/silvian1313
Sursă foto: Pixabay/silvian1313

Ministrul Mediului a anunțat lansarea unui program național de colectare a deșeurilor numit ”Curăţăm România”.

Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor a declarat marţi, la Satu Mare, că programul se va desfățura pe parcursul lunii aprilie, cu sprijinul autorităţilor locale, arată Radio Eco Natura.

Tanczos Barna: ”Parte din cheltuielile de ecologizare vor fi decontante, parțial, de AFM”

Am început organizarea cu toate unităţile administrativ-teritoriale, cu toate primăriile. Pregătim o finanţare de la Administraţia Fondului pentru Mediu, astfel încât cheltuielile de ecologizare, parţial, să fie decontate de AFM şi să susţinem cheltuielile de transport, colectare, cheltuieli cu utilajele de colectare”, a precizat ministrul Mediului, în cadrul unei conferinţe de presă.

România are nevoie de o conștiința civică permanentă. Programul național ”Curăţăm România” se adresează tuturor românilor

Ministrul Mediului a adăugat faptul că este nevoie de acţiuni dure împotriva celor care nu respectă regulile de protecţie a mediului, dar şi de măsuri de prevenţie.

România, din păcate, nu se numără printre ţările în care conştiinţa civică şi atitudinea normală să caracterizeze populaţia din majoritatea zonelor. În ceea ce priveşte situaţia deşeurilor, munca este asiduă şi va continua, pentru că în ciuda eforturilor unităţilor administrativ-teritoriale, în ciuda eforturilor care s-au desfăşurat sub anumite forme şi cu o anumită intensitate, la nivelul şcolilor, în continuare constatăm că şi comisarii de la Garda de Mediu şi cei de la Apele Române au foarte mult de lucru”, a menţionat Tanczos Barna, potrivit Agerpres.

În domeniul prevenţiei, ministrul a subliniat faptul că prin programul ”România Educată” se vor introduce, începând cu acest an, teme de mediu în curricula şcolară, în materii deja existente, precum biologie, chimie, fizică sau la alte materii asociate.

Articolul precedentFlorin Cîțu: Nu văd cum ajungem la o revenire rapidă a economiei cu măsurile de azi
Articolul următorPapa Francisc: Războiul este o înfrângere a umanităţii
Jurnalist full-time / Pesimist part-time