Alexandru Rafila (captură video)

20 dintre cele 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu produse la Antibiotice Iași au fost deja distribuite direcțiilor de sănătate publică din țară, a transmis miercuri ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Un număr de 20 de milioane de comprimate de iodură de potasiu au fost distribuite deja direcțiilor de sănătate publică. Până la sfârșitul acestei săptămâni toată cantitatea de comprimate va fi distribuită în județe, a asigurat ministrul Alexandru Rafila.

„Fabricaţia a fost încheiată de către compania Antibiotice Iaşi. Deja, 20 de milioane din cele 30 de milioane de comprimate produse au ajuns la direcţiile de sănătate publică şi întreaga cantitate va ajunge la nivelul acestora până la sfârşitul acestei săptămâni”, a afirmat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: Va exista o campanie de informare

„Între timp, împreună cu CNAS facem o evaluare a persoanelor din grupe de vârste. O avem la nivel național și județean, dar acum mergem puțin mai în profunzime și așteptăm cifrele referitoare la numărul de persoane de pe lista fiecărui medic de familie, pentru că intenționăm să găsim o formulă care să implice medicii de familie către distribuirea acestor comprimate la pacienții de pe propriile liste”, a declarat Alexandru Rafila.

Campania de distribuire a comprimatelor va fi dublată în perioada imediat următoare de o campanie de informare. Ministrul Sănătății a mai precizat că recomandările vor conține și detalii legate de modul de păstrare a acestor comprimate.

„Avem deja materialele realizate, care să permită înţelegerea modului de utilizare a acestor comprimate care nu trebuie în niciun caz luate de către persoane sau de către copiii lor decât în cazul unei recomandări exprese, într-un anumit moment, în cazul unui incident nuclear. Nu are nici un fel de rost, este, dimpotrivă, chiar periculos consumul acestor medicamente în afara unei astfel de situaţii extreme. Şi, de asemenea, recomandările vor include şi modul de păstrare a acestor comprimate, pentru că ele au o valabilitate de câţiva ani şi e bine ca odată primite, ele să fie păstrate în condiţii corespunzătoare şi, sigur, în caz de nevoie, să poată să fie luate, dar nu în afara unei astfel de precizări care trebuie să vină de la autorităţile de sănătate publică”, a declarat Rafila.

Centrele de vaccinare anti-Covid din judeţul Iași au fost închise

Articolul precedentVIDEO: Bucureștenii continuă să îi ceară lui Nicușor Dan să semneze certificatul de urbanism. Piedone: ”Primarul dă dovadă de rea credință”
Articolul următorCristian Diaconescu, exclus din PMP