Cristian Diaconescu, exclus din PMP

Anunțul a fost făcut de către Eugen Tomac

Colegiul Național al PMP a decis excluderea din partid a fostului președinte al formațiunii, Cristian Diaconescu. Eugen Tomac, noul președinte al PMP, a declarat că în partid nu există decât o singură structură de conducere, aleasă democratic. Eugen Tomac a mai declarat că Cristian Diaconescu nu mai este membru PMP.

„Astăzi, în deplină legalitate, în acord cu statutul partidului nostru, cu un singur vot de abținere, a decis să ne despărțim definitiv de fostul nostru coleg, domnul Diaconescu. S-a încheiat o etapă, lucrurile sunt clare, începând de astăzi domnul Diaconescu nu mai este membru PMP. Înțeleg că are alte obiective politice, îi urăm succes, dar experiența pe care am avut-o împreună este una regretabilă și ea s-a încheiat astăzi”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.

„Am făcut o incizie, am extirpat această cangrenă care se numește Cristian Diaconescu”, a declarat și președintele executiv PMP, Petru Movilă.

Eugen Tomac a fost reales, la congresul PMP din 19 februarie, președinte al PMP. Cristian Diaconescu, fostul președinte al PMP, a contestat în instanța organizarea congresului și alegerea noii structuri de conducere.

Diaconescu, critici dure la adresa lui Tomac

Liderul PMP Cristian Diaconescu afirmase anterior că „gruparea autointitulată ca fiind de conducere”, în frunte cu europarlamentarul Eugen Tomac, organizează, miercuri, o şedinţă unde se va discuta excluderea sa din PMP. „Pe scurt, miza reală a acestui conflict este debarcarea către un alt partid politic şi promisiunile făcute de domnul Eugen Tomac în acest sens”, a susţinut Diaconescu.

Potrivit acestuia, „autointitulata grupare condusă de Eugen Tomac duce totul la extrem iar tot ceea ce se petrece este doar un exerciţiu de imagine inclusiv inducerea publicului în eroare cu privire la un document real emis de Tribunalul Bucureşti privind înscrisurile cu numele meu în Registrul Partidelor Politice, pe care dânşii nu îl recunosc şi invocă o dispoziţie legală care nu există”.

Cristian Diaconescu: „Autointitulata grupare condusă de Eugen Tomac duce totul la extrem”

Articolul precedentAlexandru Rafila: 20 de milioane de comprimate de iodură de potasiu au fost distribuite direcțiilor de sănătate publică
Articolul următorJens Stoltenberg: Patru noi grupuri de luptă vor fi desfăşurate în Bulgaria, România, Ungaria şi Slovacia