Sursa foto: Facebook/ Cristian Diaconescu

Președintele PMP Cristian Diaconescu a declarat că miercuri, 23 martie, noua conducere a partidului, în „frunte cu europarlamentarul Eugen Tomac”, va organiza o ședință unde principalul punct pe ordinea de zi va fi excludera sa din partid.

Într-o postare pe o rețea de socializare, fostul ministru de Externe a reamintit că alegerile prin care Tomac a devenit șeful partidului sunt nefondate și ilegale.  

„Ţin să îi transmit pe această cale domnului Eugen Tomac cu privire la istoria sa de demolator de partide şi am datoria să informez membrii de partid: premiza de la care a pornit conflictul este interesată, nefondată, nestatutară şi ilegală”, a spus Diaconescu.

Partid cu doi lideri. Eugen Tomac vrea „schimbarea la față” a PMP

De asemenea, acesta a mai spus că gruparea condusă de Eugen Tomac duce totul la extrem, știind că nu vor avea nicio șansă în instanță.

„(…) ceea ce se petrece este doar un exercițiu de imagine inclusiv inducerea publicului în eroare cu privire la un document real emis de Tribunalul București privind înscrisurile cu numele meu în Registrul Partidelor Politice, pe care dânșii nu îl recunosc și invocă o dispoziție legală care nu există”, a susținut Diaconescu.

Totodată, potrivit președintelui PMP, singura structură de conducere a partidului este cea stabilită de lege și cea care asigură continuitatea acestuia. Mai mult, Diaconescu e de părere că miza reală este „debarcarea către un alt partid politic şi promisiunile făcute de domnul Eugen Tomac în acest sens.”

„Eu sunt un om al construcţiei, echilibrat şi pozitiv şi de aceea îi indemn pe toti cei care cred in unitatea şi continuitatea PMP să mi se alăture pentru a făuri o Românie Respectată cu unic scop, câştigarea Alegerilor Prezidenţiale din 2024”, a concluzionat Cristian Dioaconescu.

Noua conducere a partidului a precizat că Diaconescu nu poate accepta faptul că a pierdut conducerea partidului și se prezintă, în continuare, în demersurile oficiale și postările de pe rețelele sociale ca fiind președintele PMP.

Cristian Diaconescu a anunțat că nu recunoaște Congresul Extraordinar în urma căruia europarlamentarul Eugen Tomac a fost ales președintele PMP.

Citește și articolul: Cristian Diaconescu se consideră încă președintele PMP. Noua conducere depune plângere penală

Articolul precedentZelenski: „Ne vom lupta până la sfârșit”
Articolul următorGrevă în Spania din cauza creșterii prețurilor la combustibil
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.