Sursa foto: Pixibay

Spania se va confrunta cu un deficit de produse alimentare în supermarketuri, după ce șoferii de camioane din toată țara au intrat în grevă din cauza prețurilor la combustibil.

Mai multe sindicate spaniole au refuzat, ieri, pachetul guvernamental de 500 de miloane de euro ce ar veni în sprijinul conducătorilor de camioane și au decis să protesteze față de deciziile politicienilor.

Cele trei sindicate au anunțat că planul propus de guvern „nu precizează ce va cuprinde, cum va funcţiona şi, mai important, cât ajutor ar primi fiecare şofer de tir”, informează stiripersurse.ro.

Probleme în toată Europa din cauza creșterii prețurilor

Populația Spaniei este nemulțumită de creșterea prețurilor nu doar la carburant, ci și la alimentele de bază, iar revenirea pe linia de plutire a economiei se lasă așteptată.

Cu toate acestea, pentru a calma spiritele, ministrul spaniol al Transporturilor Raquel Sanchez a anunțat că se va discuta despre o posibilă reducere a prețului combustibilului.

În urmă cu o săptămână, grupul independent de camionagii și proprietari de camioane mici, intitulat Platforma pentru Apărarea Transporturilor, a intrat în grevă, cerând reducerea taxelor și relaxarea reglementărilor, afirmând că în caz contrar riscă să intre în faliment.

Protestele camionagiilor s-au resimțit la nivelul întregii țări, acestea provocând perturbări ale lanțurilor de aprovizionare în mai multe industrii. Mai exact, Danone și Heineken au anunțat că vor reduce producția din lipsă de materie primă.

Preşedintele principalei asociaţii comerciale a transportatorilor din ţară Carmelo Gonzales a avertizat că transportul în Spania ar putea să fie oprit în următoarele zile, deoarece 60% dintre șoferi au părăsit unele zone ale țării.

Guvernul a respin protestele organizate de Platforma pentru Apărarea Transporturilor pe motiv că au fost organizate prin intermediul rețelelor sociale. Totodată, mai mulți politicieni spanioli au precizat că membrii Platformei fac parte din grupuri de extremă dreaptă.

Aceștia au specificat că sunt nepartizani și așteaptă din partea guvernului spaniol o reducere a prețului combustibilului în cel mai scurt timp.

Cîțu, despre reducerea accizei la carburanți: „În coaliție subiectul a fost închis”

Articolul precedentCristian Diaconescu: „Autointitulata grupare condusă de Eugen Tomac duce totul la extrem”
Articolul următorFirea: „Respectăm drepturile fiecărui copil ucrainean care se află în grija noastră”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.