Sursa foto: Facebook/ Florin Cîțu

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat, miercuri, că reducerea accizei la carburanți nu este posibilă atâta timp cât nu crește producția, acesta afirmând că restul „sunt utopii și mesaje politice care nu ajută pe nimeni.”

De asemenea, fostul premier a anunțat că în coaliția de guvernare a fost închis acest subiect, chiar dacă social-democrații au propus mai multe măsuri, după care le-au retras.

„Ușor, ușor vin la ceea ce am spus eu că nu se poate. Economia sau gestionarea economiei în timp de criză este complicată. Am arătat că se poate face în 2020, o să arătăm și acum că se poate face, doar trebuie să fie mai atenți”, a spus Cîțu.

„Prețul barilului de petrol a crescut, apoi a scăzut. Prețul este determinat de piață, nu de intervențiile brutale ale statului împotriva sectorului privat”

Liderul liberalilor a explicat faptul că pentru ca prețul unui produs să scadă, e nevoie de „un șoc de productivitate”, aceasta fiind singura variantă. Mai mult, Cîțu a precizat că toate controalele din ultima perioadă și amenzile date vor fi suportate de către cetățeni, scăderea prețurilor fiind imposibilă.

Reamintim că Florin Spătaru, ministrul Economiei, a anunțat în urmă cu o zi că se va discuta despre reducerea accizei la carburanți și TVA zero la alimente în coaliția de guvernare. Cu toate acestea, oficialul a spus că trebuie avut în vedere impactul bugetar şi modul în care acest lucru ar putea afecta investiţiile.

„Trebuie să vedem care este impactul bugetar. România şi-a propus investiţii majore în economie de care vrem să ne ţinem, toate aceste măsuri trebuie analizate în balanţă. Cu siguranţă vom veni cu o propunere care să fie acceptată de toată lumea”, a declarat Florin Spătaru, potrivit Digi24.

În urma unei reuniunii a miniștrilor europeni de Finanțe,ce a avut loc marți, s-a ajuns la un acord pentru a subvenționa prețurile la combustibilii folosiți în gospodărie și să ofere un sprijin financiar companiilor afectate de creșterea prețurilor la energie.

Citește și articolul: Reducerea accizei la carburant a fost amânată. Cîțu, critici la adresa ministrului Finanțelor

Articolul precedentComisarii Gărzii de Mediu Galaţi au decis amenda maximă pentru benzinăria din Tecuci
Articolul următorZelenski, aplaudat de Congresul american. Președintele Ucrainei a transmis un mesaj clar Statelor Unite
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.