Sursa foto: Facebook

Președintele Volodimir Zelenski și-a început discursul în fața Congresului lăudând poporul ucrainean pentru curajul și rezistența de care a dat dovadă în aceste zile. Acesta a spus că Ucraina se află în cel mai „rău conflict de la al Doilea Război Mondial.”

„Am onoarea să vă salut în numele poporului ucrainean, oameni curajoși și iubitori de libertate, care de opt ani rezistă agresiunii ruse. Cei care își oferă cei mai buni fii și fiice pentru a opri această invazie rusă la scară largă”, a spus Zelenski, potrivit Antena3.

Președintele Ucrainei a mai precizat că rușii nu au atacat doar cetățenii, ci și valorile pentru care poporul pe care îl conduce luptă în aceste momente.

„A aruncat cu tancuri și avioane împotriva libertății noastre”

În continuarea discursului său, Zelenski le-a cerut oficialilor americani să își amintească de importanța Statelor Unite în lume, precizând că președinții care au pus bazele SUA au luptat pentru libertatea și independența poporului american.

Mai mult, acesta le-a cerut să își amintească de atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 și de atacul japonez de la Pearl Harbor din cel De-al Doilea Război Mondial.

„Așa cum nimeni altcineva nu s-a așteptat, nu ați putut să o opriți. Țara noastră a experimentat același lucru în fiecare zi. Amintiți-vă de 11 septembrie când vă gândiți la Ucraina”, a spus președintele ucrainean.

Acesta a cerut Statelor Unite să impună noi sancțiuni împotriva Moscovei, până când „mașina militară rusă” va ceda și se va retrage din Ucraina. De asemenea, Zelenski a îndemnat ca toate companiile americane să părăsească piața din Rusia, aceasta fiind deja „inundată de sângele” ucrainean.

Liderul de la Kiev a cerut formarea unei uniuni „a țărilor responsabile”, care să aibă puterea să oprească invazia rusească ce durează de 21 de zile.

„Să acorde toată asistența necesară în 24 de ore, dacă este cazul, chiar și arme, dacă este cazul, sancțiuni, sprijin umanitar, politic sprijin, finanțe, tot ce aveți nevoie pentru a păstra pacea și a salva rapid lumea, pentru a salva vieți”, a mai spus Zelenski.

În încheierea mesajului său, acesta i-a transmis un mesaj personal lui Biden, precizând că este timpul ca el să devină liderul lumii, care înseamnă „un lider al păcii.”

Volodimir Zelenski: Negocierile sunt acum mai realiste

Articolul precedentCîțu, despre reducerea accizei la carburanți: „În coaliție subiectul a fost închis”
Articolul următorAlfred Laurențiu: „PSD sprijină populația și firmele românești”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.