Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski. sursa foto: observatornews.ro

Ultima rundă de negocieri dintre Ucraina și Rusia a decurs pe poziţii care sună ”mai realist”, a anunțat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Potrivit lui Volodimir Zelenski, este nevoie de timp pentru ca deciziile care ar urma să fie luate în urmă discuțiilor să fie în interesul Ucrainei.

”După cum mi s-a spus, poziţiile din negocieri sună acum mai realist. Cu toate acestea, este nevoie de timp pentru ca deciziile să fie în interesul Ucrainei”, a afirmat, în noaptea de marţi spre miercuri, Volodimir Zelenski. Președintele ucrainean a făcut declarații într-un nou mesaj video postat pe Facebook.

Armata ucraineană luptă cu îndârjire pentru a câștigă timp, a mai subliniat președintele ucrainean.

”Armata noastră ne oferă timp, apărând Ucraina oriunde Rusia vrea să pătrundă”, a declarat preşedintele Ucrainei.

A patra rundă de negocieri dintre Ucraina şi Rusia a fost dificilă. Acest lucru l-a anunţat, marţi seară, Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski. Consilierul ucrainean a transmis că ”există contradicţii fundamentale”, dar este şi loc de compromis. Discuțiile dintre oficialii ucraineni și cei ruși vor fi reluate miercuri.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa online Congresului reunit al Statelor Unite miercuri, la ora 13.00 GMT (15.00, ora României).

Numeroşi aleşi din Congresul american, atât democraţi, cât şi republicani, fac presiuni asupra preşedintelui american Joe Biden să consolideze reacţia faţă de Rusia, în urma invaziei ruse a Ucrainei. Zelenski ar urma să ceară încă o dată instituirea unei zone de excludere aeriană, măsură susţinută de mai mulţi aleşi ai Congresului, dar pe care preşedintele american a respins-o până acum.

Volodimir Zelenski, apel către soldații ruși: Predați-va forțelor noastre!

Articolul precedentÎncă un jurnalist a fost ucis în Kiev
Articolul următor400 de oameni sunt ţinuţi prizonieri într-un spital din Mariupol