Sursa foto: Twitter - Susan Li
Sursa foto: Twitter - Susan Li

Un cameraman al postului american de televiziune Fox News a fost ucis în apropiere de capitala Ucrainei.

Potrivit The Guardian, Fox News a confirmat că este vorba despre cameramanul Pierre Zakrzewski. Cameramanul se afla lângă Kiev, împreună cu jurnalistul Benjamin Hall, rănit în atac.

Conform directorului Fox, Zakrzewski era un fotoreporter de război veteran, care lucrase pentru televiziune în timpul conflictelor din Irak, Afganistan sau Siria

Cu mare tristețe și cu inima grea trebuie să împărtășim vestea din această dimineață despre iubitul nostru cameraman Pierre Zakrzewski. Pierre a fost ucis în Horenka, în afara Kievului, Ucraina”, a anunțat CEO-ul Suzanne Scott.

“Talentele sale erau vaste și nu a existat un rol în care să nu fi ajutat în domeniu, de la fotograf la inginer, de la editor la producător. A făcut totul sub o presiune imensă, cu o îndemânare extraordinară. Curajul, profesionalismul și etica sa au fost renumite în rândul jurnaliștilor din fiecare instituție de presă”, a adăugat aceasta.

În urma aceluiaşi atac, a decedat şi Oleksandra “Sasha” Kuvshynova, consultantul independent al postului de televiziune în Ucraina

Conform CEO-ului Fox, Sasha avea doar 24 de ani și era consultantul Fox în Ucraina. Ea ajuta echipajele postului să navigheze în Kiev și în zonele înconjurătoare, în timp ce aduna informații și vorbea cu surse.

Era incredibil de talentată. A petrecut săptămâni întregi lucrând direct cu întreaga noastră echipă de acolo, non-stop, pentru a se asigura că lumea știe ce se întâmplă în țara ei“, a declarat CEO-ul Fox.

Avocatul Poporului din Ucraina, Liudmila Denisova, a anunțat că, de când Rusia a început războiul, alți 30 de jurnaliști au fost răniţi.

Alţi 3 jurnaliști au fost uciși în războiul din Ucraina

  • Jurnalistul american Brent Renaud a fost împuşcat mortal duminică, la periferia de nord-vest a capitalei ucrainene Kiev;
  • Evgheni Sakun, jurnalist ucrainean: şi-a pierdut viaţa în timpul bombardamentului asupra turnului de televiziune din Kiev;
  • Jurnalistul ucrainean Viktor Dudar a fost omorât în timpul luptelor de lângă Nikolaiev.
Articolul precedentMinistrul Adrian Chesnoiu: Avem suficient ulei de floarea soarelui pentru necesarul de consum intern
Articolul următorVolodimir Zelenski: Negocierile sunt acum mai realiste
Jurnalist full-time / Pesimist part-time