Sursa foto: Pixibay.com

Invazia rusească asupra Ucrainei durează de 20 de zile, iar numărul persoanelor nevinovate care cad sub gloanțele războiului creștere de la o zi la alta. De la debutul conflictului ruso-ucrainean și până acum, marile agenții de presă au suferit, de asemenea, pierderi omenești.

Mai exact trei jurnaliști au fost uciși și peste 30 au fost răniți în Ucraina, a informat Liudmila Denisova, comisarul pentru drepturile omului al Parlamentului ucrainean.

În urmă cu două zile, un jurnalist american a fost împușcat la periferia de nord-vest a Kievului. Brent Renaud, în vârstă de 50 de ani, lucra pentru The New York Times, iar acesta filma povestea oamenilor care încercau să fugă din calea bombelor rusești.

Jurnalistul de război, în căutarea adevărului. Putin și cenzurarea presei din Rusia

Renaud este primul jurnalist străin care își pierde viața în timpul războiului dun Ucraina, acesta fiind împușcat în zona gâtului. Alături de el s-a aflat un alt jurnalist, Juan Arredondo, un prieten apropiat. Acesta a fost la rândul său rănit și dus de urgență la spital.

Acesta a mărturisit că în timp ce filmau pe refugiații ce încercau să fugă din calea rușilor, după ce au trecut un punct de control, rușii au început să tragă în ei.

„Șoferul a întors mașina, dar ei au continuat să tragă. Eram doi în mașină, eu și prietenul meu Brent Renaud. El a fost împușcat și a rămas în urmă”, a mărturisit Arredondo, potrivit Digi24.

Totodată, în timpul bombardamentului asupra turnului de televiziune din Kiev, jurnalistul ucrainean Evgheni Sakun și-a pierdut viața, iar altul, Viktor Dudar, a fost ucis în schimbul de focuri de lângă orașul Mikolaiev.

Mai mult, luni, cameramanul de la Fox News Pierre Zakrzewski a fost ucis, fiind împușcat într-o mașină. Alături de acesta călătorea jurnalistul Benjamin Hall care a fost și el grav rănit în urma atacului rusesc.

Comisarul pentru drepturile omului al Parlamentului ucrainean a mai precizat că restul jurnaliștilor au fost răniți „în mod deliberat” de soldații ruși, precizând că unii dintre ei provin din Elveția, Marea Britanie, Cehia și Danemarca.

Reamintim că nouă persoane au fost ucise după ce armata rusă a atacat, luni, un turn de televiziune în apropierea orașului Rivne.

Citește și articolul: Când viața bate filmul. Volodimir Zelenski, transformat în idolul generației căreia îi este teamă să meargă în Armată, este actorul de comedie care a ajuns președintele Ucrainei

Articolul precedentVaccinarea împotriva Covid-19 în România nu a fost un succes. Rafila: „Discutăm despre o campanie care practic este încheiată”
Articolul următorBoris Johnson, despre Putin: “Nu poate continua așa. Lumea nu poate trăi într-un asemenea șantaj”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.