Sursă foto: Facebook - Boris Johnson
Sursă foto: Facebook - Boris Johnson

Boris Johnson a făcut noi declaraţii în contextul invaziei ruse din Ucraina.

Prim-ministrul Regatului Unit a vorbit despre trecut şi despre anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia în 2014, făcând referire şi la invazia hibridă a estului Ucrainei.

În aceste condiţii, Johnson a numit o “greșeală teribilă” modul în care Occidentul colectiv a reacționat la situaţia din 2014.

Boris Johnson: “Occidentul a făcut o greșeală teribilă atunci. Liderul federației ruse a comis un act de violență și agresiune a luat o mare parte din teritoriul unui stat suveran. Şi i-am permis să rămână cu aceste realizări”

Prim-ministrul din Marea Britanie a ţinut să precizeze că, în momentul în care Vladimir Putin a decis să înceapă războiul său brutal împotriva Ucrainei, a știut că va fi o provocare pentru ca lumea să îl pedepsească. Practic, Putin știa că a creat această dependență.

Prin urmare, conform declaraţiei, liderul de la Kremlin își permite să bombardeze maternitățile.

În consecință, simte că poate bombarda fără discernământ familiile care fug de război. Bombele scad, iar prețurile la petrol și gaze cresc și mai mult, ceea ce înseamnă și mai puțini bani în buzunar”, a declarat premierul Regatului Unit.

Marea Britanie va proceda după modelul Statelor Unite

Mai mult, premierul a ţinut să precizeze că, atâta timp cât Occidentul este dependent din punct de vedere economic de Putin, poate și va folosi această dependență. Prin urmare, această dependență trebuie să înceteze.

În cadrul declaraţiei, Boris Johnson a amintit de Statele Unite, explicând faptul că acestea au anunțat deja un embargo asupra importurilor de petrol rusești.

Marea Britanie va face la fel. UE a fost de acord să abandoneze resursele energetice ale Rusiei, cât mai curând posibil. Și vom lucra cât mai mult cu ei și cu toți susținătorii lumii libere pentru a face această tranziție mai ușoară pentru noi toți.

Energia regenerabilă ar trebui să fie în centrul acestei strategii. Marea Britanie lansează o strategie britanică de securitate energetică pentru a fi mai autosuficientă și independentă de capriciile bătăușilor precum Putin”, a conclus premierul Regatului Unit.

Articolul precedentZeci de jurnaliști își riscă viața în Ucraina  
Articolul următor„Hipnoza rusească” asupra NATO. Zelenski: „Nu putem intra pe acolo”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time