400 de oameni sunt ţinuţi prizonieri într-un spital din Mariupol

Soldaţii ruşi îi ţin pe medicii și pe pacienți, împotriva voinței lor, în incinta spitalul regional

Forțele ruse sunt acuzate că țin ostatici 400 de oameni în spitalul din oraşul-port Mariupol.

Potrivit CNN, un oficial ucrainean a precizat că soldaţii ruşi ţin ostatici atât pacienţi, cât şi cadre medicale.

Conform autorităţilor ucrainene, peste 2.400 de oameni au fost ucişi în Mariupol de la începutul războiului declanşat de Rusia în Ucraina.

Mulţi dintre locuitorii lui Mariupol încearcă să supravieţuiască în adăposturile subterane.

De mai bine de două zile, nici pacienţii, şi nici medicii nu pot părăsi clădirea. 400 de oameni se adăpostesc în subsolul spitalului

Șeful administrației regionale Donețk, Pavlo Kyrylenko, a declarat că medicii și pacienții sunt ținuți împotriva voinței lor în incinta spitalul regional de terapie intensivă Mariupol, denumit și Spitalul nr. 2, mai arată sursa citată, conform G4Media.

Kyrylenko a explicat, într-o postare pe canalul său oficial Telegram, că unul dintre angajații spitalului a reușit să transmită informații despre ceea ce se întâmplă.

Este imposibil să ieșim din spital. Se trag spre noi rafale puternice și suntem siliți să rămânem în subsol. Mașinile nu au putut să conducă spre spital de două zile. Clădiri înalte din jurul nostru ard, rușii au gonit 400 de oameni de la clădirile învecinate până la spitalul nostru. Nu putem pleca”, a spus angajatul spitalului, conform lui Kyrylenko.

Spitalul a fost distrus, în urmă cu câteva zile, dar personalul medical și pacienții au rămas în subsol, unde oamenii bolnavi sau răniţi continuă să fie tratați

Fac un apel la organizațiile internaționale pentru drepturile omului să răspundă acestor încălcări vicioase ale normelor și obiceiurilor de război, acestor crime flagrante împotriva umanității. Rusia și fiecare cetățean implicat în crime din Ucraina trebuie să fie pedepsiți”, a mai spus Pavlo Kyrylenko, guvernator regional.

Articolul precedentVolodimir Zelenski: Negocierile sunt acum mai realiste
Articolul următorVladimir Putin, condamnat drept criminal de război de senatorii americani
Jurnalist full-time / Pesimist part-time