Gravida scoasă pe targă din maternitatea bombardată din Mariupol a murit

Nici bebelușul nenăscut nu a putut fi salvat

Gravida a cărei imagine a devenit un simbol al tragediei din Mariupol, după ce a fost scoasă pe targă din maternitatea bombardată, nu a putut supraviețui. Nici bebelușul nenăscut nu a putut fi salvat, chiar dacă medicii au depus toate eforturile.

Femeia a fost transportată urgent la un alt spital. Medicii au făcut eforturi uriașe să o țină în viață. Femeia, care și-a dat seama că își pierde copilul, le-a strigat medicilor: „Omorâți-mă acum!”.

Fotografia cutremurătoare cu femeia însărcinată, scoasă pe targă din maternitate, a devenit virală în întreaga lume. Zeci de mii de oameni au reacționat când au văzut fotografia, în timp ce Rusia a negat că a atacat maternitatea din Mariupol.

În fotografiile surprinse pe data de 9 martie și în imaginile video distribuite pe internet, se vede cum femeia își ține mâna pe abdomenul însângerat, ea fiind în stare de șoc.

Gravida avea abdomenul zdrobit și șoldul dislocat.

Bebelușul nu a putut fi salvat deși medicii au intervenit de urgență pentru cezariană. Medicii au încercat apoi să o salveze pe femeie, dar după 30 de minute de resuscitare au constatat că aceasta murise.

„Amândoi au murit”, au transmis reprezentanții spitalului.

Medicii nu au avut timp să afle numele femeii înainte ca soțul și tatăl ei să vină să-i ridice trupul.

„Cel puțin nu va ajunge într-o groapă comună”, au spus cei care au făcut tot posibilul pentru a o salva.

Acuzați de crime de război, oficialii ruși au susținut că maternitatea a fost preluată de extremiștii ucraineni pentru a fi folosită drept bază. Rusia a declarat că înăuntru nu a fost lăsat niciun pacient sau medic. Ambasadorul Rusiei la ONU și Ambasada Rusiei la Londra au spus că imaginile și știrile acestea sunt „false”.

Mariupol este în faza de dezastru umanitar, spune organizația Medici fără Frontiere. Potrivit acesteia, locuitorii nu mai au apă curentă de o săptămână, oamenii topesc zăpada sau încearcă să găsească apă în conductele subterane.

Nu sunt alimente suficiente, multe persoane murind din cauza lipsei de medicamente.

Mariupol se află într-o poziție strategică pe coasta Mării Negre, împiedicând forțele rusești din estul Ucrainei să aibă un culoar de legătură terestră cu trupele Moscovei care au invadat Ucraina dinspre peninsula anexată Crimeea.

iFără produse de lux venite din Rusia: Statele Unite interzic importurile de vodcă şi caviar

Articolul precedentFără produse de lux venite din Rusia: Statele Unite interzic importurile de vodcă şi caviar
Articolul următorAmbasada Rusiei la București nu mai are acces la Twitter