Foto: Facebook - Garda de Mediu Galaţi
Foto: Facebook - Garda de Mediu Galaţi

În data de 10 martie, un şofer din Tecuci a cumpărat 1.000 litri de motorină, cantitatea fiind depozitată într-un rezervor de plastic.

În momentul în care autoturismul a ieşit din benzinărie, rezervorul s-a răsturnat şi toată motorina a ajuns pe șosea.

Astăzi, 16 martie, Garda de Mediu din Galați a sancționat stația de carburanți din Tecuci cu amenda maximă prevăzută de lege, în valoare de 100.000 lei

Ca urmare a incidentului care a avut loc în data de 10.03.2022, în municipiul Tecuci, județul Galați, cand un vehicul care transporta un cub de 1000 litri a derapat și s-a răsturnat, iar motorina s-a împrăștiat pe șoseaua Galați – Tecuci, comisari din cadrul Comisariatului Județean Galați au efectuat control la stația de carburanți la care s-a efectuat alimentarea.

În urma verificărilor făcute, s-a constatat că societatea controlată a comercializat o cantitate de 600 litri de motorină către un operator economic, care a fost încărcată într-un recipient de plastic neomologat, cu capacitatea de 1000 litri, si transportat într-un vehicul aparținând societatii cumpărătoare”, se arată în comunicatul Gărzii de Mediu Galaţi.

Operatorul economic care a comercializat carburantul nu a respectat prevederile Autorizației de mediu

Ca urmare a faptelor constatate, Comisariatul Judetean Galați a aplicat sancțiune contravențională, constând în amendă în cuantum de 100.000 RON, pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului, cu completările și modificările ulterioare.

De asemenea, GNM – Comisariatul Județean Galați a efectuat control la societatea care a achiziționat și transportat carburantul în recipientul neconform, la sediul acesteia, în urma căruia s-a constatat că societatea nu deține autorizație de mediu pentru activitățile desfășurate” au mai precizat comisarii, pe contul de Facebook.

Au fost stabilite măsuri privind solicitarea și obținerea autorizației de mediu și interzicere a transportului de carburanți

Având în vedere faptele constatate, Comisariatul Județean Galați a aplicat sancțiuni contravenționale, constând în avertisment, pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului, cu completările și modificările ulterioare, și sancțiunea complementară de suspendarea activității desfășurate și amendă în cuantum de 8.000 RON, pentru nerespectarea prevederilor HG nr. 1175/2007, informează Garda de Mediu Galați.

Articolul precedentCe a învățat România după doi ani de pandemie. Ministrul Sănătății: „Sistemul de sănătate este capabil să reacţioneze mult mai rapid la ameninţări”
Articolul următorCîțu, despre reducerea accizei la carburanți: „În coaliție subiectul a fost închis”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time