Sursa foto: Facebook/ president.gov.ua

Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, Volodimir Zelenski a anunțat că în orașul-port Mariupol sunt aproximativ 100 de mii de oameni ce trăiesc în condiții inumane, fără hrană, apă și medicamente.

Bombardamentele rusești îngreunează evacuarea acestora prin cordioarele umanitare, acestea fiind întrerupte de bombe și teroarea „deliberată.”

Acesta a mărturisit că ieri, mai mulți lucrători guvernamentali ucraineni și șoferul lor au fost luați prizonieri de către armata rusă în timp ce erau evacuate mai multe persoane din orașul-port. „În ciuda tuturor dificultăţilor, 7.026 de civili au fost evacuaţi”, a declarat Zelenski.

Mariupol este „redus la cenușă” de agresiunea militară a Rusiei

De asemenea, în ultimele 14 zile, comunitatea internațională a trimis peste 100 de mii de tone de ajutor umanitar în Ucraina, Zelenski cerând statelor europene să impună mai multe sancțiuni Rusiei, în contextul conferinței NATO ce va avea loc la Bruxelles.

Totodată, liderul de la Kiev a declarat că a avut o discuție cu Papa Francisc pe care l-a invitat să viziteze Ucraina.

„Cred că vom putea organiza această vizită importantă, care ne va sprijini fără echivoc pe fiecare dintre noi, pe fiecare dintre ucraineni”, a declarat președintele ucrainean.

Acesta a mai precizat că armata ucraineană va lupta „în orice fel”, până la sfârșit, fără a ceda în fața inamicului ce încearcă să distrugă Ucraina.

„Vom munci, ne vom lupta în orice fel putem. Până la sfârşit. Cu curaj. Peste tot. Cu energie deplină. Pentru rezultat. Cu toată puterea noastră. Şi nu vom obosi. Ne vom odihni când vom câştiga”, a transmis Zelenski.

Reamintim că astăzi, 23 martie, președintele Ucrainei se va adresa, pentru 15 minute, Parlamentului francez, iar joi va ține un discurs la summit-ul NATO de la Bruxelles.

„Acesta va fi o oportunitate pentru liderii aliaţi de a auzi direct de la preşedintele Zelenski despre situaţia îngrozitoare cu care se confruntă poporul Ucrainei din cauza agresiunii Rusiei”, a afirmat un oficial NATO.

Joi, președintele american Joe Biden va participa la summit-ul Alianței Nord-Atlantice, după care va face o vizită oficială în Polonia în următoarea zi.

Citește și articolul: Zelenski, avertisment adresat parlamentarilor italieni: Ucraina este poarta pe unde trupele ruse vor să pătrundă în Europa

Articolul precedentCristian Popescu Piedone: 2022 este anul reabilitării termice. Avem pe agenda anvelopării 100 de blocuri
Articolul următorCristian Diaconescu: „Autointitulata grupare condusă de Eugen Tomac duce totul la extrem”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.