Sursa foto: vaccinare-covid.gov.ro

Toate centrele de vaccinare anti-Covid din judeţul Iași au fost închise începând de miercuri, din cauza numărului mic de vaccinări. Astfel, numărul persoanelor care se imunizau zilnic a scăzut sub 30, motiv care a stat la baza deciziei. Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Iași, Vasile Cepoi, vaccinarea se va putea face în continuare la cabinetele medicilor de familie.

„Nivelul de prezentare al populației la vaccinare a scăzut foarte mult, avem câteva zeci de persoane care se vaccinează pe zi. Prin urmare, hotărârea Centrului Național de Vaccinare a fost să se închidă toate centrele de vaccinare și să se continue doar la medicii de familie. Lista medicilor de familie care vaccinează este afișată pe site-ul Direcției Sanitare”, a transmis Vasile Cepoi.

2.827.936 cazuri de infectare cu noul coronavirus

Un număr de 4.521 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 619 mai puţine faţă de ziua anterioară, a informat, miercuri, Ministerul Sănătăţii. Au fost efectuate 12.711 de teste RT-PCR şi 24.877 teste rapide antigenice.

Conform Ministerului Sănătăţii, 552 dintre cazurile noi din ultimele 24 de ore s-au înregistrat la pacienţi care s-au reinfectat, ei fiind testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima trecere prin boală.

În total, până miercuri, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.827.936 cazuri de infectare cu noul coronavirus.
Până astăzi, 64.789 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat. În intervalul 22.03.2022 (10:00) – 23.03.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 40 decese (18 bărbați și 22 femei), dintre care 5 anterioare intervalului de referință.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 302 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.
Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt în Bucureşti – 1.502 şi în judeţele Cluj – 365, Timiş – 351, Hunedoara – 214, a informat, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

Cele mai puţine cazuri, conform ultimei raportări, sunt în judeţele Brăila – 7, Tulcea – 7, Covasna – 8.

Papa Francisc: Războiul este o înfrângere a umanităţii

Articolul precedentDiscurs halucinant, într-o societate și așa dezbinată: Sorin Lavric, senator AUR
Articolul următorVIDEO: Bucureștenii continuă să îi ceară lui Nicușor Dan să semneze certificatul de urbanism. Piedone: ”Primarul dă dovadă de rea credință”