Papa Francisc: Războiul este o înfrângere a umanităţii

Papa Francisc a evocat din nou pericolul unui război nuclear.

Războiul din Ucraina a arătat că omenirea trebuie să renunţe la instinctul ei ciudat de „autodistrugere”, a declarat miercuri Papa Francisc. Suveranul Pontif a mai subliniat că achiziţiile suplimentare de arme nu reprezintă o soluţie finală pentru niciun conflict.

Suveranul Pontif le-a cerut credincioșilor să se gândească la toate victimele războiului, la morţi, la „soldaţii ucişi într-o parte a baricadei sau în cealaltă”, la persoanele rămase fără locuinţe şi la refugiaţi.

„Fie că Domnul să îşi trimită duhul sfânt către noi, pentru a ne face să înţelegem că războiul este o înfrângere a umanităţii, că trebuie să îi învingem pe toţi cei care fac război”, a declarat Papa Francisc.

Războiul este o nevoie care ne distruge , a adăugat liderul de la Vatican. Papa Francisc i-a cerut lui Dumnezeu „să ne elibereze de această ‘nevoie’ de autodistrugere”.

Papa Francisc a evocat din nou pericolul unui război nuclear. Suveranul Pontif a folosit termeni şi expresii precum „agresiune nejustificată”, „masacru” şi „atrocităţi” pentru a condamna războiul din Ucraina.

Armele trebuie transformate în instrumente ale păcii

„Să ne rugăm pentru că cei care guvernează să înţeleagă că achiziţiile de arme şi fabricarea de arme nu reprezintă soluţia problemei”, a mai spus, miercuri, liderul de la Vatican.

„Soluţia este să lucrăm împreună pentru pace, aşa cum spune Biblia, pentru a transforma armele în instrumente ale păcii”, a adăugat el.

Papa Francisc a declarat în trecut că fondurile cheltuite pentru armament ar trebui folosite în alte scopuri, cum ar fi combaterea foametei la nivel global, dezvoltarea şi distribuirea de vaccinuri. Liderul Bisericii Catolice a cerut interzicerea armelor nucleare, considerând că deţinerea lor în scopuri de descurajare este imorală.

Papa Francisc a descris războiul ca fiind „un masacru fără sens”, unde milioane de oameni sunt nevoiți să fugă de acasă și să își găsească refugiu în alte țări.

 „Agresiunea violentă contra Ucrainei nu se opreşte din păcate. Este un masacru fără sens în care în fiecare zi se repetă măcelării şi atrocităţi”, a spus Suveranul Pontif.

Papa Francisc, despre războiul din Ucraina: „Un masacru fără sens”

Articolul precedentDin 1 aprilie, începe programul național ”Curăţăm România”
Articolul următorRefugiații primesc case gratis în sate depopulate. Sociolog: ”Poate duce la integrarea lor în comunitate”