Sursă foto: Facebook - Vatican News
Sursă foto: Facebook - Vatican News

Liderul Bisericii Catolice a vorbit, duminică, în faţa a mii de persoane din Piaţa Sfântul Petru, despre războiul ruso-ucrainean, Suveranul Pontif precizând că e nevoie urgentă de o încetare a conflictului ce durează de 25 de zile.

Papa Francisc a descris războiul ca fiind „un masacru fără sens”, unde milioane de oameni sunt nevoiți să fugă de acasă și să își găsească refugiu în alte țări.

 „Agresiunea violentă contra Ucrainei nu se opreşte din păcate. Este un masacru fără sens în care în fiecare zi se repetă măcelări şi atrocităţi”, a spus Suveranul Pontif.

Unul dintre efectele războiului dintre Rusia și Ucraina: peste 3,3 milioane de ucraineni au fugit din țară

Ieri, Papa Francisc a vizitat mai mulți copii ucraineni care au fost internați la Spitalul de Pediatrie Bambino Gesù din Vatican.  „Papa s-a oprit în camere şi saloane şi i-a vizitat pe toţi micuţii prezenţi, înainte de a se întoarce la Vatican” se arată în comunicatul oficial al Vaticanului.

De la începutul războiului, 50 de copii au sosit din Ucraina în Spitalul de Pediatrie din Vatican pentru a primi îngrijiri de calitate.

Reamintim că în urmă cu două zile, Papa Francisc a discutat cu Patriarhul Kirill al Rusiei despre războiul dintre Rusia și Ucraina. Șeful Bisericii Catolice a precizat că toate războaiele sunt „injuste”, precizând că poporul lui Dumnezeu este cel ce plătește cel mai scump.

„Inimile noastre nu pot să nu plângă în fața copiilor, a femeilor ucise, a tuturor victimelor războiului. Războiul nu este niciodată o cale de urmat. Spiritul Sfânt care ne unește cere de la noi, ca păstori de suflete, să ajutăm popoarele care suferă din cauza războiului”, a spus Suveranul Pontif, potrivit Digi24.

De asemenea, Papa Francisc a precizat că astăzi nu mai putem vorbi despre „război sfânt” sau „război drept”, acestea fiind de domeniul trecutului.

„În trecut, se vorbea și în Bisericile noastre de război sfânt sau de război drept. Astăzi nu se poate vorbi în acest fel. S-a dezvoltat o conștiință creștină cu privire la importanța păcii”, a mai spus liderul Bisericii Catolice.

Citește și articolul: Papa: “Războaiele sunt injuste. Inimile noastre plâng în fața copiilor, a femeilor ucise, a tuturor victimelor războiului”

Articolul precedentMiliardar rus: “Nu mai ştiu cum să trăiesc”
Articolul următorZelenski, față în față cu Putin. De ce depinde evitarea celui de-al treilea război mondial
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.