Sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Au trecut 25 de zile de la invazia rusească asupra Ucrainei, iar statele lumii se pregătesc de ce este mai rău. Volodimir Zelenski a anunțat că este pregătit pentru negocierile finale cu omologul său rus, dar a avertizat că dacă acestea eșuează, lumea se va confrunta cu o conflagrație mondială.

„Sunt pregătit pentru negocieri cu el. Sunt pregătit de doi ani. Şi cred că fără negocieri nu putem opri acest război”, a declarat Zelenski, duminică, pentru CNN.

Liderul de la Kiev a mai spus că trebuie folosit „orice format”, „orice șansă” pentru a opri conflictul ce a dus la izolarea Rusiei de toată lumea și distrugerea a milioane de vieți din Ucraina.

Milioane de ucrainei au fost nevoiți să fugă în țările vecine din cauza conflictului ruso-ucrainean

Ieri, într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, Volodimir Zelenski a îndemnat la noi negocieri „fără întârziere”, precizând că Rusia se va confrunta cu pierderi masive dacă nu acceptă acest lucru.

„Noi am insistat mereu pentru negocieri. Am oferit întotdeauna dialog, am oferit soluţii pentru pace. Şi vreau să mă audă toată lumea, în special la Moscova. E timpul să ne întâlnim. E timpul să vorbim. E timpul să refacem integritatea teritorială şi dreptate pentru Ucraina”, a declarat președintele Ucrainei.

La discuțiile ce au avut loc între cele două tabere, oficialii ucraineni au cerut sfârșitul războiului, refacerea integrității teritoriale și garanții de securitate.

De asemenea, liderul de la Kiev a cerut din nou aderarea Ucrainei la NATO deoarece „oamenii mor zilnic.”

„Dar dacă nu sunteți pregătiți să păstrați viețile oamenilor noștri, dacă vreți doar să ne vedeți călare pe două lumi, dacă vreți să ne vedeți în această poziție dubioasă în care nu înțelegem dacă ne puteți accepta sau nu – nu ne puteți pune în această situație, nu ne puteți forța să fim în această incertitudine”, a declarat Zelenski.

Reamintim că războiul ruso-ucrainean a început pe 24 februarie, după ce Vladimir Putin a anunțat „operațiunea specială militară.”

Citește și articolul: Când viața bate filmul. Volodimir Zelenski, transformat în idolul generației căreia îi este teamă să meargă în Armată, este actorul de comedie care a ajuns președintele Ucrainei

Articolul precedentPapa Francisc, despre războiul din Ucraina: „Un masacru fără sens”
Articolul următorONU: Zece milioane de ucraineni au fugit din calea războiului
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.