Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

În cadrul unui interviu, oligarhul rus a făcut declaraţii referitoare la multiplele sacnţiuni impuse asupra Rusiei.

Deşi are o avere netă de 10.1 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, omul de afaceri a fost sancţionat de Uniunea Europeană. Sancţiunea Uniunii Europene a venit în data de 28 februarie.

Mai mult, Regatul Unit a adăugat o nouă sancţiune asupra Rusiei, în data de 15 martie.

Afacerist rus: Sancţiunile UE sunt “nefondate şi inechitabile”. De la invazia Ucrainei, averea lui Fridman a scăzut cu 4 miliarde de dolari

În momentul în care aceste sancţiuni au fost aplicate, omul de afaceri a spus că le va contesta, potrivit Reuters, citat de Ziarul Financiar, conform Descoperă.ro.

Potrivit discursului afaceristului, discurs publicat de Bloomberg, miliardarul rus beneficiază de o alocaţie de 2.500 de lire sterline pe lună. Afaceristul este cofondator al firmei de investiţii londoneze LetterOne şi fost membru al consiliului de administraţie al companiei bancare ruse Alfa-Bank.

Acesta a declarat pentru Bloomberg că sancţiunile au însemnat, practic, îngheţarea ultimului său card bancar funcţional din Regatul Unit.

În ultima perioadă, nu mai ştiu cum să trăiesc. Nu ştiu. Chiar nu ştiu”, a spus Fridman pentru Bloomberg.

Locuind în Marea Britanie, Fridman beneficiază de o alocaţie de 2.500 de lire sterline (3.300 de dolari) pe lună. Pentru a cheltui din bani, oligarhul trebuie să solicite o licenţă specială pe care guvernul britanic o va evalua îndeaproape.

Problemele mele pălesc în comparaţie cu problemele lor”, a spus Fridman pentru Bloomberg, referindu-se la ucrainenii prinşi în conflict.

Fridman a demisionat din consiliul de administraţie al Alfa-Bank la o zi după ce UE l-a sancţionat. De asemenea, a demisionat din consiliul de administraţie al LetterOne, firma de investiţii pe care a cofondat-o, potrivit sursei citate.

“Am crezut sincer că suntem atât de buni prieteni ai lumii occidentale”

Oligarhul rus susţine că are o relaţie bună cu Occidentul datorită călătoriilor sale la Washington şi a unui program de burse Alfa-Bank pe care l-a înfiinţat pentru cetăţenii americani, britanici şi germani, în 2004.

Am crezut sincer că suntem atât de buni prieteni ai lumii occidentale, încât nu putem fi pedepsiţi”.

Fridman se numără printre oligarhii vizaţi de sancţiunile occidentale care urmăresc paralizarea economiei Rusiei şi pedepsirea preşedintelui Vladimir Putin pentru invazia sa în Ucraina.

Alfa-Bank nu are legătură cu Alpha Bank din România, care are acţionariat grecesc.

Articolul precedentPropaganda de la Kremlin: Rușii cred că duc un război împotriva Statelor Unite
Articolul următorPapa Francisc, despre războiul din Ucraina: „Un masacru fără sens”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time