Un avocat din Baroul Argeș este cercetat pentru trafic de influență, după ce a cerut bani pentru a-i obține unui inculpat o soluție favorabilă. A și primit 5.000 de lei în octombrie anul trecut, iar după ce au intrat pe fir și au efectuat câteva cercetări, procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a acestuia. Ieri a fost prezentat instanței, fiind arestat la domiciliu.

Respinge, ca neîntemeiată, propunerea din data de 22 ianuarie 2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti. Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul ILIE IONEL, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data 22.01.2020. Impune inculpatului ILIE IONEL obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, fără permisiunea organului judiciar competent.

Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul ILIE IONEL, va respecta următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu martorii sau membrii de familie ai acestora. Stabileşte ca autoritate pentru supravegherea executării măsurii preventive a arestului la domiciliu, IPJ Argeş şi Poliţia Municipiului Piteşti prin serviciul specializat”, se arată în încheierea Curții de Apel Piteşti, care deja a fost atacată de inculpat.

Procurorii spun însă că au date și probe care ar dovedi vinovăția avocatului, chiar dacă au trecut peste două luni de la faptă.

În noaptea de 30.09.2019/01.10.2019, inculpatul, prevalându-se de o presupusă influență pe care ar fi avut-o asupra magistraților din cadrul Curții de Apel Pitești care soluționau apelul în dosarul penal în care era judecat cumpărătorul de influență, în cadrul discuțiilor purtate, a pretins în mod direct acestuia suma de 2.000 euro, promițându-i că îi va determina pe membrii completului de judecată să pronunțe o soluție favorabilă, de condamnare cu suspendare, iar apoi, în ziua de 01.10.2019, în jurul orelor 19:00, a primit de la cumpărătorul de influență suma de 5.000 lei, ca parte din suma de 2.000 euro pretinsă anterior”, au detaliat procurorii anticorupție.

Articolul precedentO casă veche de peste 120 de ani, din Pitești, iese din lista monumentelor istorice după o decizie a Înaltei Curți. Proprietarii nu s-au înțeles între ei, așa că au dat în judecată Ministerul Culturii
Articolul următorUn nou vicepreședinte la ANRP