Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților are, de ieri, un alt vicepreședinte. Premierul a decis că Daniela Chiriac va fi numită în funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, actul fiind publicat aseară în Monitorul Oficial. La ANRP au tot fost schimbări, după ce în decembrie, potrivit unei decizii a premierului Ludovic Orban, Claudiţa Selavărdeanu a fost eliberată din funcţia de vicepreședinte. Eliberarea din funcție a venit după ce Selavărdeanu a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru că ar fi permis unor persoane acces la informaţii nedestinate publicităţii.

Fostul vicepreședinte al ANRP este anchetată pentru 36 acte materiale, iar în dosar este cercetată și o a doua persoană, administrator al unei societăți comerciale de consultanță din Pitești specializată în soluționarea dosarelor de retrocedare, pentru folosirea de informații nedestinate publicității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În Ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În perioada iunie-decembrie 2019, suspecta Selavărdeanu Claudița ar fi pus la dispoziția celuilalt suspect, administrator al unei societăți comerciale de consultanță din Pitești specializată în soluționarea dosarelor de retrocedare, datele de identitate referitoare la 36 de persoane îndreptățite la despăgubiri, precum și informații privind valorile despăgubirilor din 26 dosare ale A.N.R.P., informații despre care ar fi luat la cunoștință în exercitarea atribuțiilor de serviciu în calitate de vicepreședinte A.N.R.P. și membru al Comisiei Naționale pentru Compensarea Imobilelor (C.N.C.I.).

Dosarele respective ar fi fost aprobate în ședințele C.N.C.I. din perioada iunie-decembrie 2019, iar informațiile ar fi fost folosite de celălalt suspect (administrator al unei societăți comerciale de consultanță din Pitești specializată în soluționarea dosarelor de retrocedare), pentru a trimite persoanelor îndreptățite oferte de cesionare a drepturilor de despăgubire la prețuri mult mai mici decât valorile despăgubirilor aprobate, profitând de faptul că persoanele îndreptățite încă nu cunoșteau că dosarele lor fuseseră aprobate de către C.N.C.I.”, comunica DNA cu doar câteva zile înainte ca Selavărdeanu să fie destituită din funcție.

Articolul precedentAvocat din Argeș arestat la domiciliu pentru un trafic de influență plătit cu 5.000 de lei. Ceruse 2.000 de euro ca să „rezolve” un dosar penal la mica înțelegere cu magistrații Curții de Apel Pitești
Articolul următorNoi schimbări în ministere. Ludovic Orban a mai semnat câteva decizii