Sursa foto: Playsport

Fotbalul feminin din România a fost dat uitării de FRF, chiar dacă Răzvan Burleanu anunța, în urmă cu șapte ani, că unul dintre obiectivele principale este transformarea fotbalului românesc.

Jurnaliștii de la Playsport au prezentat modul în care se joacă fotbal pe stadionale din țară. FRF a reușit „să transforme” fotbalul românesc cu adevărat. Așa cum reiese din imagine, în etapa a 7-a din campionatul Ligii a 3-a Feminin, ACS Baia Mare și CS Colțea 1920 Brașov au jucat pe un teren plin de noroi și apă.

Fotbalul românesc și investițiile uitate pe hârtii

Imaginile obținute de cei de la Playsport.ro arată situația tristă a fotbalului feminin din țara noastră. În ciuda promisiunilor Federației Române de Fotbal (FRF), investițiile lipsesc cu desăvârșire, iar infrastructura lasă de dorit.

FRF a reacționat, pe fondul situației semnalate de sursa citată, printr-un comunicat oficial. Conform acestuia, situația dezastruoasă în care se află terenul e din cauza vremii și a meciurilor consecutive. Mai mult, reprezentanții FRF au mai susținut că un meci se poate desfășura dacă 75% din suprafața terenului este conformă.

FRF a mai precizat că nu e străină de situația infrastructurii fotbalistice atât în județul Maramureș, cât și în țară. Oficialii FRF susțin că se desfășoară un amplu proiect investițional finanțat exclusiv din mediul privat

Iată argumentele FRF

„Referitor la suprafața de joc a stadionului „Topitorul Ferneziu”, în urma consultării cu cei implicați, vă aducem la cunoștință că în zilele de 19, 20 și 21 noiembrie, premergător partidei de fotbal feminin, s-au desfășurat pe stadionul respectiv patru meciuri, în condiții de ploaie, drept pentru care starea terenului s-a degradat semnificativ. Cu toate acestea, conform Regulamentului  de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), care prevede că o partidă se poate desfășura dacă 75% din suprafața terenului este conformă, meciul s-a putut disputa. Decizia arbitrilor de a aproba începerea jocului urmează însă a fi verificată.

Federația Română de Fotbal cunoaște situația în ceea ce privește starea infrastructurii fotbalistice în județul Maramureș, dar și în țară. Este o problemă cu care fotbalul românesc se confruntă, în special la nivel juvenil și în fotbalul feminin. În ceea ce privește Municipiul Baia Mare, acesta este cuprins în programul Companiei Naționale de Investiții (CNI) de dezvoltare a bazelor sportive cu teren artificial, vestiare, tribune și nocturnă, iar baza sportivă din localitate este deja în construcție.

Totodată, la nivel național FRF desfășoară un amplu proiect investițional finanțat exclusiv din mediul privat, împreună cu partenerii săi comerciali. Acesta are ca obiectiv construirea unui teren sintentic de dimensiuni standard în fiecare județ din țară. În urmă cu o lună, la Satu Mare a fost inaugurat un astfel de teren, al zecelea din cadrul acestui proiect, după cele din Timișoara, Piatra Neamț, Iași, Botoșani, Deva, Râmnicu Sărat, Buftea, Giurgiu și Târgoviște, cărora li se adaugă și terenul cu suprafață de joc naturală de la Târgu Mureș.”

Citește și: Federația de Fotbal din Moldova, despre licențele false de antrenor! În Laos și în Oman cu un carnet de antrenor fals

Cum au ajuns jucătorii de la Dunărea Călărași cu burta goală

Articolul precedentSalvați Copiii România cere urgentarea testării antigen în școli
Articolul următorClotilde Armand: “Bucureștenii nu trebuie să sufere de pe urma unor decizii politice odioase”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.