Preluare Digi 24

Într-un comunicat oficial, organizația Salvați Copiii România a subliniat importanța testării antigen în școli. Mai mult, reprezentanții organizației sunt de părere că în această procedură pot fi implicați, pe lângă cadrele medicale, și părinții sau alți voluntari.

„Organizaţia Salvaţi Copiii România consideră imperativă şi urgentă clarificarea testării periodice a copiilor în şcoli. (…) Astfel, decizia de testare trebuie luată de consiliile de administraţie ale şcolilor. ”, se arată în comunicatul transmis, relatează Agerpres.

Peste 70 de milioane de teste antigen ar trebui să ajungă în unitățile de învățământ

Totodată, Salvați Copiii România a mai precizat că o parte din părinți sunt de acord ca testele să fie realizate în școală. Unii doresc să se implice direct în această procedură.

Mai mult, reprezentanții organizației cer urgentarea procedurii. Înainte ca valul 5 al pandemiei să lovească din nou țara noastră. Astfel, acest lucru ar asigura instalarea unei practici pozitive cu privire la testarea elevilor din școli.

Consiliile de administrație sunt cele care trebuie să comunice cu asociațiile de părinți pentru stabilirea procedurilor adaptate la nivel de școală. Mai mult, opinia elevilor va fi luată în calcul pentru găsirea celor mai adecvate abordări cu privire la testarea non-invazivă.

Conform datelor puse la dispoziție de Organizația Salvați Copiii, în fiecare an, peste 35 de mii de elevi părăsesc sistemul preuniversitar. De asemenea, analfabetismul funcțional la noi în țară este de 41% la citire. Mai mult, 47% la matematică și 44% la științe. „Datele statistice privind abandonul şcolar  ne obligă să fim responsabili cu generaţiile actuale de elevi”, a mai transmis Salvaţi Copiii, relatează sursa citată.

Ministerul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că circa 70 de milioane de teste non-invazive vor fi puse la dispoziția unităților de învățământ până la sfârșitul primului semestru. Mai mult, conform hotărârii CNSU de vineri, se aprobă prezența în format fizic în localităţile în care rata de incidenţă este sub 3 la mie. Independent de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învăţământ.

Peste 2,6 milioane de elevi şi preşcolari – 90% din total – au reînceput astăzi, 22 noiembrie, cursurile cu prezenţă fizică.

Noi presiuni pentru introducerea testelor pe bază de salivă în şcoli

Articolul precedentVictor Ponta nu exclude o posibilă revenire în PSD
Articolul următorNepăsare totală la FRF. Fotbalul feminin, „abandonat” în noroi
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.