Florin Cîțu

PSD afirmă, într-o postare făcută pe Facebook, că actuala guvernare este vinovată de subminarea economiei naționale. Mai mult, reprezentanții social-democraților sunt convinși că România nu va primi niciun euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Zero euro din PNRR în 2021! PSD a avut dreptate! România nu va primi niciun euro din PNRR în acest an! România nu se poate baza pentru finanţarea deficitului uriaş pe avansul de 1,3 miliarde de euro din PNRR”, au scris reprezentanții social-democraţii, pe Facebook.

Social democrații au un sondaj care le atribuie 34% dintre voturile românilor. Cum au câștigat cinci procente

De asemenea, aceștia consideră că Autostrada Moldovei, cea care ar trebui să dacă legătura dintre București și Moldova, riscă să rămână doar un vis, iar pe ministrul Fondurilor Europene, Crsitian Ghinea, ca principalul responsabil pentru eșecul PNRR.

„Autostrada Moldovei devine un vis spulberat de incompetenţa guvernanţilor păstoriţi de Florin Cîţu! Şi mai grav, întreg capitolul Energie – coordonat de liberalul Virgil Popescu – trebuie refăcut. Comisia Europeană a respins categoric atribuirea directă a sutelor de milioane de euro către sponsorii de partid ai puterii. Vicepremierul Dan Barna, şeful lui Cristian Ghinea – principalul responsabil pentru eşecurile repetate privind PNRR-ul – a fost nevoit să accepte evidenţa şi să dea dreptate PSD. Este de-a dreptul criminal că România e nevoită să împrumute alte miliarde de euro şi să plătească dobânzi grele pentru a suplini absenţa avansului din PNRR! Domnilor guvernanţi, sunteţi vinovaţi de subminarea economiei naţionale!”, au mai transmis social-democraţii.

De altfel, un atac la adresa lui Ghinea, pe subiectul PNRR a fost lansat și de europarlamentarul liberal, Rareș Bogdan, care preciza recent că dacă „Marcel Boloş  era ministrul Fondurilor Europene, sau Investiţiilor, sau cu Dumnezeu, că îi tot schimbă numele, vă asigur că eram în cele 14 state care semnau PNRR-ul şi încasam până la sfârşitul lui august banii! Aşa, îl semnăm prin septembrie”.

Rareș Bogdan: „Dacă Marcel Boloş era ministrul Fondurilor Europene”, în august aveam banii din PNRR

Articolul precedentMircea Geoană: „Nu totul este politică în viață”
Articolul următorFrancesca Popa, românca de la Miss Italia care a uimit juriul