Mircea Geoană (captură video)

Mircea Geoană, Secretarul General Adjuct al NATO, a precizat la Antena 3 că este prematur să facă declarații cu privire la o posibilă revenire în viața politică românească, numele său a fost vehiculat de către PSD ca „eligibil” în cursa pentru prezidențialele din 2024. Mai mult, a mărturisit că după experiența de șla NATO a descoperit că sunt multe oportunități de a face lucruri interesante în viață.

„Nimic nu durează o viaţă. În primul rând atâta vreme cât sunt la NATO nu am voie și nici nu vreau. Este total prematur orice discuție pentru mai târziu. Înțelegerea pe care o am alături de cei care m-au ajutat să obțin acest job foarte important a fost că îmi dedic întreaga atenție și tot ce știu, ce am învățat și, apropos învăț în fiecare zi ceva nou ceea ce este extraordinar de reconfortant, iar după un job de acest gen sunt atât de multe oportunități de a face lucruri interesante în viață”, a declarat Mircea Geoană, în emisiunea Subiectiv de la Antena 3.

De altfel, acesta a evitat să facă vreun comentariu legat de politica românească, deși o urmărește și are opinii, „dar nu fac niciun fel de comentariu pe acest gen. O să discutăm mai aproape de finalul mandatului meu”, a spus fostul prezindențiabil.

Mai mult, Geoană este de părere că poate să își ajute țara și dacă nu este într-o funcție (internă) înaltă, precizând că nu totul ține de politică. „Învăț în permanență, dar sunt încăpățânat și foarte loial. Sunt loial în principal țării mele, iar de acolo încolo că pot să ajut ţara asta într-un în fel sau în altul în politică, în viața privată, în viața neguvernamentală, pot să servesc țara în poziții internaționale poate chiar mai interesante decât ce este acum. De ce să ne grăbim? Nu totul este politică în viață”, a mai spus Mircea Geoană.

La alegerile prezidențiale din 2009, Mircea Geoană a pierdut, la limită, în fața lui Traian Băsescu, care obținuse 50,33% dintre voturile exprimate.

Geoană, candidatul PSD la alegerile prezidențiale

Articolul precedentIon Rădoi contestă plasarea sub control judiciar
Articolul următorGuvernul Cîțu, vinovat de „subminarea economiei naționale”