Foto: Buletin de București

Ion Rădoi, preşedintele Sindicatului Liber Metrou (USLM), contestă în instanță plasarea sa sub control judiciar de către procurorii anticorupție, susținând că este o „ilegalitate”.

„Am considerat că este o ilegalitate. În momentul în care eşti acuzat pentru orice, nu mai ştiu cum… şantaj. Nu am aflat pe cine am şantajat. M-am întâlnit vreodată? Nici nu l-am văzut pe ministrul Transporturilor. A refuzat. Avem 21 de adrese făcute către Ministerul Transporturilor şi nu a răspuns la niciuna. Nu numai că nu l-am întâlnit, nici nu a răspuns”, a susținut Ion Rădoi.

Mai mult, avocata liderului sindical susține că va sesiza CSM, precum și alte autorități interne și internaționale, pentru că, înainte de a comunica Poliției și altor instituții abilitate controlul judiciar dispus în cazul lui Rădoi, DNA le-ar fi trimis pe e-mail înștiințarea ministrului Transporturilor și directorului Metrorex. „Au mulțumit și au confirmat primirea mailului. Ne bazăm pe probe”, a susținut avocata.

De altfel, Ion Rădoi a dat de înțeles că procurorii vor răspunde pentru acuzațiile care îi sunt aduse. „Eu sunt de 31 de ani lider de sindicat, ales prin vot secret. De ce credeți că mă aleg oamenii? Că i-am apărat, din acest motiv cred că am fost ales. Dânșii o să răspundă pentru tot ce au scris (n.r.: cu referire la procurori și la acuzațiie aduse). Nu o să lăsăm așa…”, a mai spus Ion Rădoi.

Rădoi, la pensie, dar nu acum

Potrivit Economedia, liderul de sindicat ar vrea să iasă la pensie, după ce timp de 15 ani a ocupat acest post, iar acest lucru ar duce atât la pierderea funcției de președinte al USML, cât și pe cea de simplu membru. Întrebat de jurnaliști cu privire la o posibilă pensionare (n.r. Rădoi are 59 de ani), acesta a replicat că nu a depus documentația. „Nu am depus. Am de gând, în schimb, să fac o evaluare. Deci, nicicum. Nu, pentru că le-aş da prea mare satisfacţie”.

Tribunalul Bucureşti a rămas în pronunţare pe cererea lui Ion Rădoi de ridicare a controlului judiciar.

Reamintim că pe perioada plasării sub control judiciar, Ion Rădoi are de respectat o serie de obligații: să nu iasă din țară, să nu se deplaseze la sediul USLM, respectiv Sindomet Servcom, să nu desfășoare activitatea de președinte de lider de sindicat al USLM, în exercitarea căreia a săvârșit faptele reținute în sarcina sa, precum și interdicția de a deține, folosi sau purta arme.

Sindicaliștii lui Rădoi cer ajutor în Europa

Articolul precedentS-a reluat circulația pe ruta București – Constanța
Articolul următorMircea Geoană: „Nu totul este politică în viață”