sursă foto: DNA

Președintele Sindicatului Liber din Metrou (USLM), Ion Rădoi, a fost adus la DNA pentru audieri, au declarat surse judiciare pentru G4Media.

Reamintim că miercuri, procurorii DNA au făcut percheziții la 16 locații din București, județul Ilfov și județul Prahova, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni pentru fapte de corupție, comise în perioada 2018-2021.  Totodată, au fost percheziții și la sediile primăriilor din Sectorul 3 și Sectorul 5, acestea fiind singurele sectoare unde chioșcurile de la Metrorex nu au fost demolate.

Drulă: „Rădoi, s-a terminat! Ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge”

Ancheta procurorilor de la DNA are loc în contextul în care în luna aprilie Metrorex a început demolarea spațiilor comerciale din metrou pe care le-a administrat sindicatul condus de Ion Rădoi, care încasa 75% din chirii.

După ce Metrorex a făcut anunțul cu privire la demolarea acestor chioșcuri, a doua zi sindicaliștii nu au permis garniturilor să plece, motiv pentru care transportul în comun de suprafață a fost suprasolicitat. De altfel, la acel moment, ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a depus plângere penală la DNA, în care îi acuza pe  protestatari de zădărnicirea combaterii bolilor, abuz în serviciu, trafic de influență și șantaj. „Mizele acestei acțiuni sunt cele identificate de Corpul de control – cartelul, controlul oneros asupra companiei și proprietății statului, spațiile comerciale ocupate fără drept. Miza este exact aceasta: banii pe care firma sindicatului îi încasează din chiriile de la spațiile comerciale. Pe acest subiect nu avem ce discuta”, declara Drulă, în martie.

DNA l-a luat pe sus pe Rădoi. Liderul sindicatului de la metrou e bănuit de corupție

Articolul precedentTarife majorate pentru gunoi în peste 30 de localități din Prahova
Articolul următorContrabanda dăunează grav mandatului de primar