DNA l-a luat pe sus pe Rădoi. Liderul sindicatului de la metrou e bănuit de corupție

Percheziții la sediul sindicatului și acasă la Ion Rădoi

Ion Rădoi

DNA face, în această dimineață, percheziții ample în București, însă și în Prahova. Perchezițiile îl au în vizor pe liderul de sindicat, Ion Rădoi, acestea desfășurându-se inclusiv la locuința acestuia. Mai mult decât atât, percheziții au loc și la sediul sindicatului pe care acesta îl conduce. DNA bănuiește că, în perioada 2018-2021, părțile cercetate ar fi săvârșit fapte de corupție.

DNA face 16 percheziții în acest dosar

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2018 – 2021. În cursul zilei de 14 iulie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în 16 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova şi Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituţii publice”, au transmis reprezentanții DNA.

Potrivit informațiilor, dosarul în cauză, ce îl vizează pe Ion Rădoi, ar avea legătură cu spațiile comerciale de la metrou, cele în jurul cărora s-a creat un mare scandal, în momentul în care ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat demararea procedurii de demolare. Mai mult, la momentul respectiv, Ion Rădoi a blocat timp de o zi întreagă circulația la metrou, în data de 26 martie 2021, protestând împotriva demolării acestor spații comerciale. Protestul declarat spontan a fost catalogat ulterior ca fiind ilegal.

În cadrul acestei acțiuni ilegale, a fost o organizare de tipul unei galerii de fotbal, făcută seara trecută, pentru a bloca funcționarea metroului, nu a fost o grevă, ci o infracțiune. Această acțiune a fost profund ilegală, noi de altfel am solicitat DNA cercetarea pentru mai multe infracțiuni, nu este o grevă, nu este un protest spontan, sunt niște cetățeni, unii angajați ai metroului, alții credem că nu, care au blocat funcționarea metroului. Din informațiile pe care le-am primit, pe liniile blocate nu erau doar angajați ai Metrorex, iar o mare parte dintre angajații prezenți nu erau în timpul programului de lucru. Domnul Rădoi are experiență cu lucrurile astea și sție că este interzisă greva în timpul stării de alertă, aseară, ca o galerie de fotbal, a hotărât că se taie curentul și dimineață nu mai pot circula trenurile. În același timp, colegi de-ai celor care au protestat au mers la muncă, îi felicit pentru asta, au stat în depouri și au așteptat toată ziua să muncească. Ieri s-a trimis o somație de eliberare a acelor spații comerciale care erau ocupate ilegal. Domnul Rădoi a orchestrat această acțiune ilegală.

declara, la momentul respectiv, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă

Citește și: Odă „măritului conducător”, de ziua lui. Primarul din Baia Mare, omagiat de Biblioteca Județeană

Articolul precedentOdă „măritului conducător”, de ziua lui. Primarul din Baia Mare, omagiat de Biblioteca Județeană
Articolul următorBerceanu, despre accidentele industriale: ”Mai intervin și niște Dorei”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.